avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Activitate draganemanuel

Activitate draganemanuel

Bună ziua!

Ca avocat stagiar, colaborator la o societate civilă de avocați, cu drept la clientelă proprie, cum trebuie să îmi tratez clientela raportat la chestiuni ce țin de factură și chitanță?

Clienților personali le tai eu chitanță și factură pe cif-ul meu? Sau le tai chitanță și factură pe societate și apoi îmi retrocedează societatea onorariile?

Contractele de asistență juridică le închei ca “Popescu Ionescu, avocat stagiar colaborator în cadrul SCA XYZ” sau în alt mod?

Mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns.

Dar dacă scot banii din contul bancar și fac o plată în numerar, în registrul de casă nu voi avea un rezultat cu minus? Având în vedere că banii respectivi nu i-am trecut niciodată ca încasări.

george-neagu a scris:

Daca primiti banii in contul bancar al ong, nu treceti in registrul de casa decat daca ii scoateti si faceti plati apoi in numerar. Chitanta dati doar la incasarea in numerar.
Achizitiile pe ong le faceti doar cu factura. Daca plati factura sau alte servicii cu cardul sau online de la conul bancar al ong, nu treceti nimic in registrul de casa. O sa apara platile in extrasul de cont pe care il solicitati de la banca lunar pentru luna precedenta si-l atasati la dosarul cu actele contabile.

Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în legătură cu următoarele probleme legate de contabilitatea unei Asociații (ONG).

1. Dacă primim donații prin intermediul contului bancar al Asociației:

a. cum le înregistrăm în registrul de casă?
b. mai emitem chitanță donatorului?

2. Dacă primim o donație cash (pentru care emitem chitanță și o trecem în registrul de casă) și apoi depunem suma respectivă de bani în contul bancar al asociației, iar mai apoi retragem aceeași sumă ca să facem o plată cash, trebuie să trecem în registrul de casă parcursul acestei sume de bani?

3. Dacă primim o donație în contul bancar al asociației și dorim să o retragem de la bancomat, trebuie să trecem în registrul de casă această retragere?

4. Dacă facem o plată cu cardul la un comerciant, pentru a achizționa pepetărie pentru asociație, ce trebuie să solicităm? Bon, facutură, chitanță? Cum se înregistrează o plată cu cardul în registrul de casă al asociației? Dar o plată cu numerar?

5. Dacă asociația plătește servicii online, de genul abonamente, în scopul desfășurării activității statutare, cum vor fi înregistrate în registrul de casă aceste PLĂȚI în cazul în care prestatorul serviciului ne emite numai o factură electronică, și aceea în limba engleză?

Mulțumesc frumos!!!!
Bună ziua! Conform noii legi a salarizării și conform modificărilor aduse Codului Fiscal, în cazul în care mă aflu în situația de a fi pensionar cu pensie de serviciu și în același timp lucrez la stat, mai exact în învățământ, mai trebuie plătit CIASOC? Am înțeles că CIAOSC este noua denumire pentru CAS, este adevărat?
De pe fluturașul de salariu mi-a fost tăiat începând cu luna Decembrie 2017 CIASOC-ul rămânând doar CASS.
O persoană mi-a comunicat că în cazul în care nu achit CIASOC, în momentul când voi ieși la pensie civilă, nu voi avea dreptul la aceasta pentru că nu am plătit aceasta taxă. Este adevărat? Trebuie să merg să spun contabililor să îmi adauge CIASOC-ul?
Care este cadrul legislativ pentru situația în care mă aflu?
Mulțumesc!
Bună ziua! Numele meu este Emanuel, și aș dori să adresez o întrebare comunității dumneavoastră. Sunt elev în clasa a XII-a la profilul Uman secția Filologie. Doresc să mă îndrept spre facultatea de drept, dar mulți m-au descurajat spunându-mi că nu poți să ajungi magistrat sau avocat fără relații sau mulți bani.
Aș dori să știu dacă acest lucru e obligatoriu.
Aș dori ori să mă îndrept spre INM ori să ajung jurist sau notar.
Nu aș vrea să îmi irosesc 4 ani din viață pentru ca mai apoi să fiu nevoit să mă îndrept spre altă facultate pentru a-mi câștiga pâinea.
Nu râvnesc spre salariul mare, îmi place doar domeniul dreptului și sunt dornic de a învăța.
Dumneavoastră ce mă sfătuiți? Sincer mă simt descurajat în acest moment datorită faptului că am discutat cu o profesoară despre această speță și mi-a spus că soțul dânsei a terminat facultatea de drept la București, a intrat la INM dar nu a reușit să ajungă judecător, ceea ce și-a dorit datorită faptului că i s-a impus o sumă de bani spre a fi plătită.
Aș dori, dacă se poate, să primesc răspunsuri de la persoane din interiorul sistemului. Este o decizie în care am nevoie de îndrumare, și doar aici am considerat că o voi găsi.
Vă mulțumesc anticipat!

P.S.: Am ales categoria "Avocați și admitere în avocatură" deoarece am văzut că aici au mai fost puse întrebări de genul.