avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Irinaluciana17

Activitate Irinaluciana17

Buna ziua ,
Sora mea este insarcinata , luna trecuta a facut cununia civila iar in iulie urmeaza sa nasca.

Soltul ei a primit o oferta de munca in Germania dar daca pleaca nu stie daca va primi liber sa vina sa-si recunoasca copilul.

Dat fiind faptul ca sunt casatoriti se va trece din oficiu numele sau la numele tatalui sau trebuie sa mearga personal pentru a face acest lucru ?
Daca va trebui sa-l recunoasca personal , exista posibilitatea de a face un act notarial inainte sa plece din tara sau orice altceva prin care numele sau sa fie trecut pe certificat ?

Multumesc.
Răspuns la discuția Nelamurire CIM
Multumesc pentru raspuns insa de altceva incercam eu sa ma leg .
De faptul ca pe 1 februarie am fost avansata si facuta modificarea in revisal insa abia pe 25 februarie am aflat asta si pe 26 februarie mi-a fost trimis actul aditional si noua fisa a postului , practic perioada 1-26 februarie am lucrat sub incidenta noii fise de post desi nu stiam de ea, o primisem si nu o semnasem .
Discuție Nelamurire CIM
Buna ziua ,

Aproximativ 2 ani am fost angajata unei firme pe o functie comuna apoi provizoriu am fost transferata in alt judet pentru a remedia anumite probleme ale firmei la punctul de lucru din judetul respectiv , fiind vorba de o perioada de 2-3 saptamani nu s-a pus problema sa se faca ceva acte referitor la aceasta mutare .

Am plecat acolo pe 15 ianuarie , totul a mers ok , ulterior pe 25 februarie mi s-a comunicat de la firma ca incepand cu 1 februarie am devenit director de zona si s-a facut act aditional si alta fisa a postului . Act aditional si fisa a postului ce urma sa imi fie trimisa spre semnare pe 26 februarie desi in revisal figuram ca director din 1 februarie .

Desi stabilisem doar 2-3 saptamani ei s-au tot intins si am ajuns sa stau acolo aproape 1 an . Am pus piciorul in prag ca nu mai stau , am depus demisia care nu au dorit sa o inregistreze si subit m-am trezit cu o cercetare disciplinare ca am lipsit nemotivat .
In consecinta mi-au suspendat CIM si tot vin cu amenintari ca vor depune plangere pentru x lucru , ba pentru y lucru . A trecut mai bine de 1 an de cand am rupt legatura cu ei , plangere nu au depus , CIM este in continuare suspendat .

In acest sens , daca ei cumva vor scotoci ceva sa depuna o plangere , pot demonstra clar ca acolo am ajuns pentru o anumita perioada precum si faptul ca acel act aditional a fost semnat la aproape o luna dupa ce s-a inregistrat in revisal si am fost numita in functie .

De mentionat ca in urma acelei avansari nu am beneficiat (oficial, pe stat ) de nici un ban in plus , din contra , conform statului de plata inainte incasam mai multi bani decat am incasat dupa avansare .

As vrea sa merg la ei sa lamuresc situatia , desi nu am comis nimic nelegal incat ei sa ma poata acuza insa ii cunosc darnici de mana atunci cand vine vorba de a da o spaga si mi-e cam teama.

Poate acel act aditional sa fie lovit de nulitate sau sa nu pot fi trasa la raspundere intocmai datorita comunicarii si semnarii mult dupa ce a fost incheiat ?
Se mai poate face ceva in acest sens ?

Multumesc.