Aproximativ 2 ani am fost angajata unei firme pe o functie comuna apoi provizoriu am fost transferata in alt judet pentru a remedia anumite probleme ale firmei la punctul de lucru din judetul respectiv , fiind vorba de o perioada de 2-3 saptamani nu s-a pus problema sa se faca ceva acte referitor la aceasta mutare .
Am plecat acolo pe 15 ianuarie , totul a mers ok , ulterior pe 25 februarie mi s-a comunicat de la firma ca incepand cu 1 februarie am devenit director de zona si s-a facut act aditional si alta fisa a postului . Act aditional si fisa a postului ce urma sa imi fie trimisa spre semnare pe 26 februarie desi in revisal figuram ca director din 1 februarie .
Desi stabilisem doar 2-3 saptamani ei s-au tot intins si am ajuns sa stau acolo aproape 1 an . Am pus piciorul in prag ca nu mai stau , am depus demisia care nu au dorit sa o inregistreze si subit m-am trezit cu o cercetare disciplinare ca am lipsit nemotivat .
In consecinta mi-au suspendat CIM si tot vin cu amenintari ca vor depune plangere pentru x lucru , ba pentru y lucru . A trecut mai bine de 1 an de cand am rupt legatura cu ei , plangere nu au depus , CIM este in continuare suspendat .
In acest sens , daca ei cumva vor scotoci ceva sa depuna o plangere , pot demonstra clar ca acolo am ajuns pentru o anumita perioada precum si faptul ca acel act aditional a fost semnat la aproape o luna dupa ce s-a inregistrat in revisal si am fost numita in functie .
De mentionat ca in urma acelei avansari nu am beneficiat (oficial, pe stat ) de nici un ban in plus , din contra , conform statului de plata inainte incasam mai multi bani decat am incasat dupa avansare .
As vrea sa merg la ei sa lamuresc situatia , desi nu am comis nimic nelegal incat ei sa ma poata acuza insa ii cunosc darnici de mana atunci cand vine vorba de a da o spaga si mi-e cam teama.
Poate acel act aditional sa fie lovit de nulitate sau sa nu pot fi trasa la raspundere intocmai datorita comunicarii si semnarii mult dupa ce a fost incheiat ?
Se mai poate face ceva in acest sens ?
Art.17 C.mun.
...
(5) Orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.
....
Prin urmare, actul aditional a fost intocmit in termenul prevazut de lege. Ultima zi in care se putea incheia era data de 29.02.2016.
Actul aditional nu este lovit de nulitate pe motivul invocat de dvs.
Multumesc pentru raspuns insa de altceva incercam eu sa ma leg .
De faptul ca pe 1 februarie am fost avansata si facuta modificarea in revisal insa abia pe 25 februarie am aflat asta si pe 26 februarie mi-a fost trimis actul aditional si noua fisa a postului , practic perioada 1-26 februarie am lucrat sub incidenta noii fise de post desi nu stiam de ea, o primisem si nu o semnasem .
Din punct de vedere al atribuțiilor din fișa de post, eu consider că acestea nu vă sunt opozabile înainte de a le lua la cunoștință. Actul adițional este corect și legal transmis dar noile atribuții vă pot fi opozabile doar după ce ați semnat pentru ele.