avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... regim acte aditionale functii de conducere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

regim acte aditionale functii de conducere

V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta in urmatoarea problema.
Actele aditionale ale directorilor trebuie semnate de administator? este specificat undeva acest lucru sau exista o lege cu aceste prevederi?
Si inca ceva. trebuie incheiate contracte de raspundere manageriala intre cei doi?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:53, 24 Octombrie 2008
1. Da, actele cu privire la Cim si actele aditionale la acesta, pentru directori, vor fi semnate de Administrator.
Daca Administratorul este si el salariat la firma respectiva, actele privitoare la acesta vor fi semnate de un asociat. Este normal sa fie asa, pentru a nu-si semna el pentru sine un act.
2. De ce sa se semneze un contract managerial intre Administrator si Director? Ce fel de firma este: SA, SRL?
deea_nov a scris:

V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta in urmatoarea problema.
Actele aditionale ale directorilor trebuie semnate de administator? este specificat undeva acest lucru sau exista o lege cu aceste prevederi?
Si inca ceva. trebuie incheiate contracte de raspundere manageriala intre cei doi?
Multumesc mult

Actele aditionale ale directorilor cu privire la ce?
Daca este vorba de acte aditionale la contractele de munca ale directorilor vor fi incheiate intre aceleasi parti care au incheiat si CIM la care sunt anexate.
Firma este SRL.
Acte aditionale cu privire la modificarea functiei. Un salariat este avansat in functia de director. CIM este incheiat intre salariat si reprezentantul legal (care nu e administrator ci un alt director).
Dar unde se vorbeste despre perevederile astea? Cumva in actul constitutiv al societatii?
Actele aditionale la c.i.m. ale directorilor sunt semnate de reprezentantul legal al societatii (persoana care are atributii in acest sens).

In actul constitutiv al societatii trebuie sa fie prevazute atributiile administratorului .... daca administratorul are atributii in acest sens, atunci el trebuie sa semneze actele aditionale. Daca o alta persoana -salariata are atributii stabilite prin fisa postului in acest sens, atunci aceasta persoana va semna actele aditionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Director general si administrator thea30 thea30 Un asociat la un SRL cu 4 asociati poate fi si director general si administrator al firmei.Cu cine trebuie sa semneze contractul de munca? (vezi toată discuția)
Partile contractului de munca musetel musetel Buna seara, Va rog sa-mi oferiti un punct de vedere cu privire la urmatoarele intrebari: 1. La încheierea unui contract individual de munca, persoana ... (vezi toată discuția)
Administrator/director doinytza doinytza In cadrul unui SRL cu 8 asociati, administratorul ales dintre acesti asociati detine si calitatea de director al societatii, incadrat cu c.i.m.. Cine ... (vezi toată discuția)