avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Director general si administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Director general si administrator

Un asociat la un SRL cu 4 asociati poate fi si director general si administrator al firmei.Cu cine trebuie sa semneze contractul de munca?
Cel mai recent răspuns: thea30 , utilizator 08:58, 11 Februarie 2009
Poate fi si una si alta, semneaza unul dintre cei trei asociati, in calitate de reprezentant al societatii.
Acel asociat are doua functii cumulate?
In CIM cer o sa fie functia de baza? Sau incheiati 2 contracte?
Daca asociatul care a semnat contractul de munca a decedat este nevoie de reactualizarea CIM cu unul dintre asociatii actuali?Cine stabileste salariul celui care este si director si administrator?O poate face el sau este nevoie de acordul celorlalti asociati?
Nu , nu cred ca este nevoie sa fie actualizat, era starea de fapt la vremea respectiva, in fond salariatul a semnat contractul cu societatea nu?Salariatul are dreptul la salariul conform grilei de salarizare legala, dar desigur, ca poate avea un salariu mai mare daca toata lumea e de acord.Daca unul dintre asociati a decedat trebuie verificat si ce prevederi sunt cuprinse in actul constitutiv al societatii cu privire la decesul unuia dintre asociati.
Multumesc pentru raspuns.
Intrebarea mea este insa daca poate cel care este director si administrator sa-si mareasca singur, peste noapte, fara a-i anunta si pe ceilalti asociati, salariul.Noi am stabilit prin statut in momentul infiintarii firmei ca unul dintre asociati sa fie director si administrator al firmei.Asta a fost acum 14 ani.De atunci asociatul cu care a semnat contractul de munca a decedat (acum 5 ani) de aceea eram curioasa sa stiu daca trebuie reinoit contractul de munca (dupa 2007).In plus acum 2 zile am aflat ca cel care este director si-a marit salariul (substantial) fara ca nimeni sa stie.Este legal sau trebuia sa fim anuntati si noi?Poate sa faca asta?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Regim acte aditionale functii de conducere deea_nov deea_nov V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta in urmatoarea problema. Actele aditionale ale directorilor trebuie semnate de administator? este specificat undeva ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului LDL LDL Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care ... (vezi toată discuția)
Majorare salariala administrator/director general la srl eliss pavel eliss pavel Buna ziua, Cine aproba majorarea salariala pentru directorul general (angajat ci CIM) care indeplineste si functia de administrator la o societate cu ... (vezi toată discuția)