avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract individual de munca fara acordul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract individual de munca fara acordul angajatorului

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care sunt implicatiile si ce sanctiuni se pot aplica in cazul in care un asociat cu parti egale (50 % ) intr-o societate care este si salariat in functia de director economic si care are acces la Revisal isi desface contractul de munca fara a anunta angajatorul / adiministratorul societatii. Desfacerea contractului de munca s-a facut cu art. 65 din Codul Muncii. Administratorul societatii care este si el asociat cu 50% nu a fost anuntat si nici nu a semnat vreun document in acest sens, afland doar ulterior de cele intamplate.
Care sunt implicatiile asupra societatii si cum poate fi sanctionat fostul angajat in prezent doar asociat in societate.
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 7 Noiembrie 2012
Cine avea dreptul de a incheia si/sau inceta raportul de munca la acel angajator?
Admninistratorul societatii este reprezentatul legal. Si in momentul angajarii pe CIM al directorului economic din partea societatii a semnat administratorul.
Sunt doua posibilitati :
- fie se merge pe varianta anularii acelei decizii de concediere

- fie se accepta situatia creata .... implicatii nu prea exista pentru angajator , intrucat nu acesta plateste indemnizatia de somaj daca pentru acest lucru acel asociat si-a incetat raportul de munca in baza art.65 C.mun.

Va multumesc pentru raspuns. Incetarea contractului nu se face pentru a se obtine somaj ci pentru ca societatea isi desfinteaza posturile urmand a se dizolva/ lichida. Pentru a fi in regula cu documentele in cea de a doua situatie angajatorul trebuie sa semneze pentru incetarea CIM-ului? Trebuie sa intocmeasca si celelalte documente care ar fi trebui intocmite daca lucrurile isi urmau fagasul normaul (decizie de desfintare a posturilor, preavizul)?

Si inca o intrebare: daca pe CIM directorului comercial care este asociat si administrator in firma in momentul angajarii din partea societatii a semnat asociatul care era si director economic (pentru a nu semna ca si angajator si angajat acceasi persoana) in momentul desfacerii poate sa semneze administratorul ca si reprezentant legal sau trebuie sa semneze tot persoana care a semnat initial?

Va multumesc,
Intr-adevar, trebuiau intocmite toate actele pentru o astfel de concediere ...

In principiu, cine semneaza incheierea c.i.m. semneaza si incetarea .. insa nu este si obligatoriu.

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca popescu marcela popescu marcela Buna ziua, O societate a concediat un jurist cu atributii in controlul relatiilor de munca. In perioada imediat urmatoare notificarii desfiintarii in ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca SergiuTent SergiuTent Foarte pe scurt: Sunt angajaat ca dir. executiv la o firma a CL Hunedoara, administratorul face o adresa catre Primarie pe care nu o cunosc, iar Primarul ... (vezi toată discuția)