avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere abuziva

am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii.
actul care a stat la baza desfiintarii postului meu este un proces verbal in care se spune ca postul va fi desfiintat deoarece activitatea de aprovizionare si de administrare va fi preluata de directorul general.
dar atentie activitatea de aprovizionare si de administrare nu intra in sarcina directorului economic, nici macar nu aveam o fisa postului intocmita. cum pot ataca aceasta decizie ?
concediaza directorul economic pentru ca reorganizeaza activitatea de administrare si aprovizionare cu care eu nu aveam nici o treaba.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 3 Noiembrie 2011
La angajare era obligatoriu sa vi se aduca la cunostinta fisa postului. De unde sa stiti altfel care sunt sarcinile dumneavoastra?
Notificarea prin care vi s-a adus la cunostinta desfiintarea postului in care erati incadrat trebuia sa contina si mentionarea perioadei de preaviz. Decizia o puteti contesta si daca nu se respecta perioada de preaviz.
s-a facut mentiunea preavizului.
eu sunt doar interesat de modalitatea de concediere
cum poti concedia o persoana prin desfiinatrea postului , tinand cont ca au emis un proces verbal in care spuneau ca nu se justifica activitatea unui alt post nu cel de director economic
De unde stiti ca nu aveati atributiile respective atata timp cat nu aveti o fisa postului?
Nu aveati atrubutii in administrare ? Nici atributii economice legate de aprovizionare? Ce atributii aveati ca director economic?
Impotriva modului cum s-a dispus concedierea dvs nu aveti decat o singura varianta de atac ... contestarea deciziei de concediere in instatanta.
1. termenul este de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere
2. actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia domiciliati si este scutita de plata taxelor judiciare.
3. Contestarea se poate face atat pentru neindeplinirea conditiilor de forma ale deciziei , precum si pentru neindeplinirea conditiilor de fond ale acesteia.
Conditiile de fond se refera la existenţa caracterul efectiv al desfiinţării şi a cauzei reale şi serioase care a stat la baza emiterii acestei decizii.

Conditiile de forma se refera la continutul deciziei de concediere. Astfel ,decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept, sa cuprinda termenul de preaviz, termenul in care poate fi contestata si instanta judecatoreasca la care se contesta.
multumesc pentru raspunsuri.
dar as vrea sa lamuresc cateva lucruri
1. am fost concediat din motive de restrangere a activitatii. pana in prezent nu au facut nici o dovada din care sa rezulte restrangerea activitatii. ba mai mult toate actele depuse la dosar de ei arata contrariul , ca-si desfasoara normal activitatea. si aici ma refer la procesul verbal in care arar ca desfiinteaza postul si ca atributiile mele vor fi preluate de alte persoane. asta nu inseamna restrangere de activitate ci reorganizare termeni care nu sunt sinonimi. mai mult in perioada concedierii mele au facaut 13 angajari, este adevarat nu pe functia care o ocupam eu, dar si asta demonstreaza ca nu si-au restrans activitatea.
si referitor la preluarea atributiilor................
atributiile de administrare si de aprovizionare nu imi apartineau. conform organigramei depuse de ei la dosar la departamentul aprovizionare apare o alta persoana angajata, ca si gestionar...........
si ca sa intelegeti mai bine................
contractul meu de munca este fals.................au inregistrat un alt contract de munca pe numele meu.............si au trecut functia de director economic .... de aceea nu apare nici o fisa postului...pentru ca eu nu stiam ca sunt trecut ca director economic...............
si de aceea spun ca atributiunile de administrare si aprovizionare nu imi apartineau pentru ca eu nu am o fisa postului intocmita dina care sa reiasa ce trebuie sa fac eu in firma...........
iar intr-o societate directorul economic raspunde de organizarea si coordonare activitatilor in domeniul financiar-contabil si nu de administrare sau de aprovizionare. este adevarat exista o legatura intre ele.....departamentul financiar contabil inregistreaza operatiunile efectuate de departamentul administrativ di de ce l de aprovizionare dar nu se ocupa el de administrare sau de aprovizionare. nu face contabilul asa ceva.............
astept raspunsurile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Lipsa fisa post pvsilviu pvsilviu Buna seara tuturor. Daca lucrez de 2 ani la o firma si nu am primit fisa postului ci doar cateva decizii. Pot fi declarate nule semnaturi ale mele pe ... (vezi toată discuția)
Concediere art 65 - post desfiintat , infiintat alte 5 posturi cu aceeasi denumire, cf c.o.r. kira.11 kira.11 Am fost recent disponibilizata cu articolul 65. Postul X pe care l-am detinut s-a desfiintat. In noua organigrama apar insa alte 5 posturi X, cu aceeasi ... (vezi toată discuția)