avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin desfiintarea postului

Buna ziua
as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari
Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ajuns la instanta contestand decizia de concediere.
1.La dosar societatea a depus un proces verbal in care se spune ca activitatea nu merge asa cum se asteptau ei si de aceea desfiinteaza postul de director economic pe care eu eram incadrat urmand ca atributiunile postului sa fie preluate de catre o persoana juridica si de catre o alta persoana din cadrul firmei.
2. o adresa de la Itm arata ca de la data in care mi-a fost inmanat preavizul s-au efectuat 13 angajari pe functii de executie.
3. bilantul contabil al firmei este pozitiv, firma are un profit urias in anul in care am fost concediat.
Si acum intrebarile:
1. Poate fi considerata o desfiintarea efectiva a postului , daca postul a fost sters din organigrama, dar practic activitatea postului a fost preluata de terte persoane?
2. se poate considera ca se restrange activitatea din moment ce se fac angajari in firma, iar firma are un profit urias?
3. ce acte ar trebui sa depuna ei la dosar pentru a dovedi ca si-au restrans activitatea( instanta le-a cerut sa prezinte aceste acte si eu doresc sa stiu ce acte trebuie sa astept pentru a le putea combate)?
in asteptarea raspunsurilor dumneavoastra va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 2 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. - Este apanajul oricarui angajator sa-si faca organigrama asa cum crede el de cuviinta, pentru bunul mers al firmei sale.
- El poate desfiinta orice post doreste iar sarcinile acestuia, cate mai raman, se repartizeaza pe alte posturi.

2. Un post poate fi desfiintat fara a trebui sa fie neaparat restrangere de activitate sau profit redus.

3. Numai angajatorul stie ce acte va depune la dosar.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
atunci putem concedia pe cine vrem doar pentreu ca asa vrem?
nu trebuie sa existe si un suport legal?
eu am fost concediat ca urmare a restrangerii activitatii.....
dar cum poate fi dovedita restrangerea de activitate din moment ce din actele depuse nu reiese acest lucru................
in lege se spune ca motivul trebuie sa fie unul real si serios.
nu cred ca o hartie emisa de un angajator care spune ca desfiinteaza un post, fara alte probe care sa sustina acest document este un motiv intemeiat ....
intradevar am fost concediat in conformitate cu art 65 la care se ara ca desfiinatrea unui post trebuie sa fie efectiva iar motivul unul real si serios.
1.eu nu trebuie sa dovedesc nimic conform legii, ei trebuie sa dovedeasca totul.....
2. nu au angajat o alta persoana din cadrul firmei ci conform unui contract atributiunile mele au fost preluate de catre o persoana juridica ( nu este acelasi lucru ca si cand ar angaja o alta persoana in locul meu?)
3. cum dovedesc ei ca si-au restrans activitatea daca a fost desfiintat un post iar atributiunile acestuia au fost preluate de catre alte persoane........asta inseamna mai mult reorganizare.dar eu nu contest asta ci restrangerea de activitate
4. cum pot vorbi de restrangere de activitate din moment ce in acelasi timp cu concedierea mea se fac 13 angajari pe functii de executie?
5. din procesul verbal emis de ei reiese ca postul va fi desfiintat deoarece atributiunile mele vor fi preluate de alta persoana, nu pentru ca isi restrang activitatea
astept cu mare interes raspunsul dumneavoastra
restrangere de activitate nu este sinonima cu reorganizarea activitatii. iar eu contest motivul invocat de societate: restrangere de activitate ce nu poate fi probata prin reatribuirea atributiilor unui post desfiintat altei persoane. nu este asa?
cum se poate proba ca si-au restrans activitatea ( in dex restrangere = micsorare, limitare a activitatii) daca ei functioneaza la fel ca si inainte, cu aceleasi activitati desfasurate si cu aceleasi incasari

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)
Somaj 02.03.2010 angelasiecobean angelasiecobean Locul de munca pe care am fost angajata s-a redus ( desfiintat ) si am fost data in somaj.As dori sa-mi spuneti daca se poate , daca pe postul pe care am fost ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)