avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... disponibilizari legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

disponibilizari legale

O societate este vanduta ,noul proprietar schimba denumirea firmei, face reduceri din vechii angajati si pe posturile lor face noi angajari ,pot face ceva cei disponibilizati?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:54, 1 Februarie 2009
dar care este motivarea legala a disponibilizarilor daca posturile se pastreaza numai ca sunt preferati angajati noi?
Daca cei disponibilizati au fost dati afara fara o motivatie legala,ca de exemplu restrangerea activitatii, pot sa se adreseze ITM, cu o sesizare in acest sens.
probabil motivul sa fie reorganizare , inca nu e clar - restrangerea activitatii in nici un caz din moment ce se fac angajari
Cei disponibilizati pot contesta decizia de concediere, in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia.
Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Nu se întemeiază pe o cauză reală şi serioasă, ci este fictivă, desfiinţarea postului urmată la scurt timp de angajarea altei persoane pe acelaşi post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare locului de munca Q&A Q&A Este legala incetarea CIM determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat pe motive de reorganizare a activitatii (art 65 din codul muncii) ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca adamdelia adamdelia Si in cazul concedierii individuale conf. art. 65-67 codul muncii,la ce perioada are voie compania sa angajeze pe posturile desfiintate prin reorganizare?? (vezi toată discuția)
Drpturile si obligatiilor angajatorilor caprice caprice Buna ziua, un patron al unui salon de coafura are dreptul de a concedia si angaja dupa bunul plac? Adica nu prevede legislatia muncii faptul ca un angajator ... (vezi toată discuția)