avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj 02.03.2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj 02.03.2010

Locul de munca pe care am fost angajata s-a redus ( desfiintat ) si am fost data in somaj.As dori sa-mi spuneti daca se poate , daca pe postul pe care am fost se poate angaja alta persoana salariata din intreprindere ?
Am inteles de la d-voastra ca nu poate fi incadrata o alta persoana pe acel post,
dar stiu sigur ca pe acel post a fost incadrata o alta persoana cu contract de munca , din aceeasi intreprindere . Mai pot face ceva ? Dati-mi un sfat .
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 10:18, 2 Martie 2010
... actiune la tribunal!
Poate este vorba doar de o preluare a activitatii. IN fond, chiar si fara dvs activitatea trebuie desfasurata.

Inainta de a depune actiune in justitie trebuie sa stiti sigur despre ce este vorba. Ca sa nu fiti expusa pierderii procesului si, eventual, pusa sa platiti cheltuieli de judecata.

Practic, legea spune ca nu ai voie sa angajazi pe acel post o alta persoana. Adica, sa nu vina o persoana din afara firmei, sa fie angajata. Dar preluarea de activitati nu este interzisa de lege, si ar fi ilogic sa fie asa.
odata ce a fost desfiintat postul inseamna ca si activitatea desfasurata a fost desfiintata... ce o fii ilogic in asta!?
aaa... logic e ca activitatea sa fie preluata? or cum sa mai poata fii preluata daca s-a desfiintat :O
ctynn a scris:

odata ce a fost desfiintat postul inseamna ca si activitatea desfasurata a fost desfiintata... ce o fii ilogic in asta!?
aaa... logic e ca activitatea sa fie preluata? or cum sa mai poata fii preluata daca s-a desfiintat :O

Desfiintare post nu inseamna neaparat ca activitatea se desfiinteaza ci ca se restrange. Inseamna ca angajatorul nu mai are nevoie de 3 contabile ci doar de 2 ptr ca activitatea s-a restrans. Asta nu inseamna ca nu se mai fac plati, sau situatii de stoc, etc.

Sa nu interpretam abuziv prevederile legale.
clio06 a scris:

ctynn a scris:

Desfiintare post nu inseamna neaparat ca activitatea se desfiinteaza ci ca se restrange. Inseamna ca angajatorul nu mai are nevoie de 3 contabile ci doar de 2 ptr ca activitatea s-a restrans. Asta nu inseamna ca nu se mai fac plati, sau situatii de stoc, etc.

Sa nu interpretam abuziv prevederile legale.

abuziva va fii preluarea de activitate!!!
unde scrie ca legea e abuziva ... poate concedierea!!!
hmmm... restrangere de activitate... de ce pe unul si nu pe celalalt???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)
Restructurare prin desfinatare de post andrey78 andrey78 Buna ziua, M-ar iteresa ce spune legea referitor la desfiintarea postului? La firma la care lucrez s-a desfiintat postul pe care am ocupat-o 3 ani cel de ... (vezi toată discuția)