avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... restructurare prin desfinatare de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

restructurare prin desfinatare de post

Buna ziua,

M-ar iteresa ce spune legea referitor la desfiintarea postului?
La firma la care lucrez s-a desfiintat postul pe care am ocupat-o 3 ani cel de Director punct de lucru.La o luna dupa ce am plecat s-a angajat o persoana care are aceeasi atributii dar denumirea postului este de Coordonator punct de lucru.
Nu mi-se pare corect.
Cred ca motivul era modificarea salarului de incadrare....
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:32, 8 Martie 2010
Desfiintarea postului trebuie sa fie efectiva, sa aiba o cauza reala si serioasa.

Daca desfiintarea s-a facut prin concediere individuala, atunci angajatorul nu are obligatia de a astepta 9 luni ptr "reactivarea" postului.
Probabil ca a asteptat sa treaca termenul de 30 zile (in care ati fi putut sa contestati decizia de concediere) si apoi a angajat pe altcineva. Pana la urma el poate motiva ca nu este vorba de acelasi post, ptr ca se numeste astfel si, probabil, are un alt salariu.

Chiar daca atributiile sunt aceleasi. Activitatea merge inainte, cineva trebuie sa faca treaba. Desfiintarea postului nu inseamna, neaparat, ca activitatea nu se mai face ci ca s-a restrans activitatea.

Poate ca ar fi trebuit sa contestati decizia de concediere. Nu stiu daca ati trecut de cele 30 zile, dar daca nu ati putea sa o contestati cu atat mai mult cu cat puteti sa sustineti ca desfiintarea nu a fost reala, si ca nu v-au propus mai inainte de concediere sa ocupati postul de Coordonator .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere prin desfiintarea postului david - adrian1 david - adrian1 Buna ziua as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ... (vezi toată discuția)
Concediere ContSters48919 ContSters48919 impotriva unei decizii de concediere din motive ce nu tin de persoana anjajatului, concediere prin desfiintare post , ce argumente s-ar putea aduce in ... (vezi toată discuția)
Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)