avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere prin desfiintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere prin desfiintarea postului

Buna ziua
as dori sa mi se raspunda la cateva intrebari
Am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului din motive de restrangere a activitatii. am ajuns la instanta contestand decizia de concediere.
1.La dosar societatea a depus un proces verbal in care se spune ca activitatea nu merge asa cum se asteptau ei si de aceea desfiinteaza postul de director economic pe care eu eram incadrat urmand ca atributiunile postului sa fie preluate de catre o persoana juridica si de catre o alta persoana din cadrul firmei.
2. o adresa de la Itm arata ca de la data in care mi-a fost inmanat preavizul s-au efectuat 13 angajari pe functii de executie.
3. bilantul contabil al firmei este pozitiv, firma are un profit urias in anul in care am fost concediat.
Si acum intrebarile:
1. Poate fi considerata o desfiintarea efectiva a postului , daca postul a fost sters din organigrama, dar practic activitatea postului a fost preluata de terte persoane?
2. se poate considera ca se restrange activitatea din moment ce se fac angajari in firma, iar firma are un profit urias?
3. ce acte ar trebui sa depuna ei la dosar pentru a dovedi ca si-au restrans activitatea( instanta le-a cerut sa prezinte aceste acte si eu doresc sa stiu ce acte trebuie sa astept pentru a le putea combate)?
in asteptarea raspunsurilor dumneavoastra va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:45, 2 Noiembrie 2011
1. termenul de contestatie in instanta este de 45 de zile si nu de 30 de zile asa cum ati fis sfatuit mai mult.

2. daca ne legam de terminologia cuvintelor nu o sa ajungem la niciun consens ..

3. Condiţiile impuse de art. 65 din Codul muncii sunt desfiinţarea locului de muncă şi existenţa unei cauze efective, reale şi serioase.
Angajatorul trebuie sa faca dovada ca desfiintarea postului este efectiva si are la baza o cauza reala si serioasa.

4. Juripsrudenta a statuat ca, este legală concedierea dispusă în baza art. 65 din Codul muncii şi în cazul în care atribuţiile salariatului concediat nu au fost înlăturate, fiind împărţite unor salariaţi existenţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva david - adrian1 david - adrian1 am fost concediat ca urmare a desfiintarii postului de director economic din motive de restrangere a activitatii in conformitate cu art 65 codul muncii. actul ... (vezi toată discuția)
Somaj 02.03.2010 angelasiecobean angelasiecobean Locul de munca pe care am fost angajata s-a redus ( desfiintat ) si am fost data in somaj.As dori sa-mi spuneti daca se poate , daca pe postul pe care am fost ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)