avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... administrator/director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

administrator/director

In cadrul unui SRL cu 8 asociati, administratorul ales dintre acesti asociati detine si calitatea de director al societatii, incadrat cu c.i.m.. Cine stabileste salariul acestui director si mai ales cine semneaza din partea firmei acest contract de munca in care se stipuleaza salariul?Este corect sa semneze persoana respectiva o data ca administrator( reprezentant al societatii) si o data ca salariat(director) in nume propriu?!
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:40, 20 Mai 2009
1. Da, poate sa semneze aceeasi persoana, pentru ca are dubla calitate; angajator si angajat. In acest caz ar fi bine sa existe un act incheiat intre asociati in care sa se stipuleze angajarea administratorului in functia de ... cu salariul de ...
2. In aceste situatii eu am procedat altfel: in CIM, la angajator, am scris "Ionescu G, reprezentant al SC... srl, in caliate de asociat." E mai sigur, in cazul unor divergente intre asociati.
Salariul este stabilit in AGA, iar CIM-ul se semneaza de catre unul din ceilalti asociati.In actul constitutiv, aceste atributii trebuie sa fie stipulate.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
nucu$, utilizator
Multumesc f.mult pentru raspunsul Dvs!
nucu$ a scris:

Salariul este stabilit in AGA, iar CIM-ul se semneaza de catre unul din ceilalti asociati.In actul constitutiv, aceste atributii trebuie sa fie stipulate.


AGA stabileste indemnizatia administratorilor si nu salariul directorilor! Salariul directorilor este stabilit de catre administrator (consiliul de adm.)! Intrebarea viza insa dubla calitate" administrator- director" si situatia speciala creata in aceasta situatie!
Salariul se stabileste de catre administrator , acesta semneaza si CIM daca in actul constitutiv al societatii aceaste atributii nu sunt date in sarcina altei persoane., chiar daca administratorul este si cel care este si titularul CIM.
Ca administartor raspunde de corectitudinea indeplinirii sarcinilor date prin actul constitutiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine semneaza ? mony mony O societate comerciala- SRL- cu mai multi asociati si-a desemnat dintre acestia un administrator unic, inregistrat la ORC conform legii. Acest administrator ... (vezi toată discuția)
Administrator / reprezentant legal - numire manager irina_trusca irina_trusca Buna ziua. As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate ... (vezi toată discuția)
Director general si administrator thea30 thea30 Un asociat la un SRL cu 4 asociati poate fi si director general si administrator al firmei.Cu cine trebuie sa semneze contractul de munca? (vezi toată discuția)