avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa de post si actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa de post si actul aditional

Doua intrebari am si solicit cu recunostinta un raspuns:
1.Cine are obligatia intocmirii fisei de post?
2.Urmarile unei decizii prin care un salariat este obligat sa preia si atributiile aferente unui domeniu diferit de cel in care lucreaza nu ar trebui materializate printr-un act aditional, pentru ca se schimba felul muncii?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 09:48, 4 Martie 2008
1. angajatorul ( iar in cadrusl acestuia Biroul de resurse umane sau consiliereul juridic etc . cui i s-a dat aceasta responsabilitate de catre angajator.
2. Da, asa ar trebui insa in realitate multi angajatori refuza acest lucru.
Raspuns:
1. angajatorul, dar trebuie avut grija ce inseram in acea fisa de post caci reprezinta intinderea atributiilor salariatului si se poate prevala de ea cu succes in instanta in cazul in care i se cere sa faca altceva decat este inserat acolo si nu are legatura cu postul si functia sa.
2. Orice modificare a contactului indivual de munca se face printr-un act aditional la acel contract de munca, numai in cazul in care acea modificare nu este posibila prin lege, vezi cazul salariului minim pe economie. Mai mult, acest act aditional trebuie precedat de o informare conf art. 17 Codul muncii, informare ce se face cu 15 zile anterior incheierii actului aditional in caz contrar acest act aditional este lovit de nulitate.
georgeserban a scris:

..........Mai mult, acest act aditional trebuie precedat de o informare conf art. 17 Codul muncii, informare ce se face cu 15 zile anterior incheierii actului aditional in caz contrar acest act aditional este lovit de nulitate.

În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18 din Codul muncii , persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.
Actul aditional incheiat il lipsa informarii nu este lovit de nulitate.
geco a scris:

Doua intrebari am si solicit cu recunostinta un raspuns:
1.Cine are obligatia intocmirii fisei de post?
2.Urmarile unei decizii prin care un salariat este obligat sa preia si atributiile aferente unui domeniu diferit de cel in care lucreaza nu ar trebui materializate printr-un act aditional, pentru ca se schimba felul muncii?

1. Angajatorul nu are nici o obligatie fata de angajat în ai comunica cine ce atributii are cu privire la
documente ce privesc angajatul deoarece este o activitate care nu il priveste.
2. Atributiile unui post incrise in fisa postului ( care este dinamica pentru o firma dinamica ) pot fi actualizate de cate ori doreste angajatorul ( cu obligaţia comunicării noilor atributii angajatului ). Angajatul le poate accepta sau refuza numai daca in contractul de munca individual este stipulat că atributiile postului sunt conforme cu fişa postului \" denumirea, revizia si data emiterii\" si salarizarea conforma cu plaja de salarizare privata a firmei pentru postul respectiv.. Altfel ori le acceptă ori isi gaseste alt loc de munca.
3. Resposabilitati suplimentare sau noi sau mai importante privesc un act aditional doar ca schimbare de functie in organigrama de functionare a firmei sau nivel de salarizare si nu ca atributii. CIM contine postul de incadrare si nivelul salarizarii in nici un caz atributiile postului. Ar fi prea birocratic si prea alambicat documentar ce presupuneti dvs.

:)):)):)):)):)) Ar trebui să puneţi un avertisment pe forum: ATENŢIE, abuzul de "consultanţă" poate dăuna grav buzunarului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere disciplinara Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 daca am contestat deja decizia de suspendare a c.i.m.(in termenul legal de 30 zile) si ulterior mi a venit acasa decizia de concediere disciplinara(care a luat ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediata daca sunt insarcinata si refuz sa preiau atributii ce nu tin de calificarea mea? Amelie06 Amelie06 Buna ziua Sunt angajata la o firma pe un anumit post. De curand a fost concediata o persoana care avea alte atributii decat ale mele si mi s-a spus ca eu ar ... (vezi toată discuția)
Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)