avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contestatie concediere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contestatie concediere disciplinara

daca am contestat deja decizia de suspendare a c.i.m.(in termenul legal de 30 zile) si ulterior mi a venit acasa decizia de concediere disciplinara(care a luat nastere ca rezultat al suspendarii c.i.m.) trebuie sa contest si decizia de concediere?
Mentionez ca nu m i s a inmanat nici un referat sa l iau la cunostiinta nici in urma cererii mele exprese ci numai s a facut referire la el...
Cand se stabileste un targhet de vanzari aceasta se face in mod oficial(printr un inscris luat la cunostiinta) sau se poate face si verbal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valentin_sandu1969 , utilizator 19:05, 1 Iulie 2011
Contestati in termen decizia de concediere.
Performantele individuale pe care trebuie sa le atingeti sunt stabilite in CIM si fisa postului.
Da, trebuie sa contestati si decizia de concediere ... daca concedierea a avut loc fara sa se fi efectuat si cercetarea disciplinara a dvs , atunci decizia de concedierea este lovita de nulitate absoluta.

Orice target de vanzari ar trebui sa se stabileasca printr-un inscris si pe care dvs trebuie sa-l semnati de luare la cunostinta.
Multumesc, dar imi puteti da nr articolului de lege care prevede modalitatea de luare la cunostiinta a targhetului?
Art. 17
Valentin_sandu1969 a scris:

Multumesc, dar imi puteti da nr articolului de lege care prevede modalitatea de luare la cunostiinta a targhetului?


Art. 17 C.mun. reglementeaza continutul informarii cu privire la clauzele contractului de munca in cazul angajarii sau modificarii c.i.m. , si anume:
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
e) criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului;

....

Alte discuții în legătură

Schimbarea incadrarii angajatului crucy2014 crucy2014 Daca este necesara schimbarea incadrarii angajatului, se aduce la cunostiinta in scris motivul ? Refuzul angajatului se face in scris ? (vezi toată discuția)
Data semnarii fisei de post Juvenalia Juvenalia fisa postului pt angajatii mei are o data anterioara datei de transmitere in Revisal (respectiv 01.06.2013) in cazul unui CIM transmis in Revisal in 02.06.2013 ... (vezi toată discuția)
Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)