Dvs. sunteti angajatul sau angajatorul?
Aceste modificari se fac doar prin act aditional, cu acordul partilor.
Art. 17. — (1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligația de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esențiale pe care intenționează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(2) Obligația de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adițional, după caz.
(3) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puțin următoarele elemente:
a) identitatea părților;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcția/ocupația conform specificației Clasificării ocupațiilor din România sau altor acte normative, precum și fișa postului, cu specificarea atribuțiilor postului; etc
Eu sunt angajatul ! Daca un post trebuie desfiintat , angajatului de pe acel post i se aduce la cunostiinta in scris ? in momentul cand angajatorul ii cere schimbarea incadrarii respectiva postului ce urmeaza a fi desfiintat ?
Da, ar trebui sa va inmaneze o notificare in care sa va spuna:
-s-a desfiintat postul dvs,
-putem sa va angajam pe alt post sau va dam in somaj,
sau direct ... previzul si decizia de concediere (prin desfiintarea postului), ... acum: ce va nemultumeste?
Instiintarea de preaviz nu are nicio baza legala, angajatorul putand emite direct decizia de concediere.
Practica de zi cu zi a stabilit regula ca , anterior emiterii deciziei de concediere, angajatorul va instiinta salariatul cu privire la desfiintarea postului si la durata termenului de preaviz.
În cazul desfacerii contractului individual de muncă, în temeiul art. 65 din Codul muncii, angajatorul nu are obligaţia de a oferi un loc de muncă salariatului concediat.
Salariatul are posibilitatea de a contesta in instanta decizia de concediere in termen de 45 de zile de la data comunicarii acesteia la Tribunalul in raza caruia are domiciliul sau locul de munca. Actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.
Concediere art.65
pirko
Buna ziua,
Va prezint urmatoarea situatie: un angajat cu functia de contabil este concediat conform art. 65 alin 1 din Codul Muncii, i se da un preaviz de 20 ... (vezi toată discuția)