avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate abaicanescu

Activitate abaicanescu

Răspuns la discuția dobandire proprietate uzucapiune
inainte de a fi eu proprietar terenul era detinut in conditii identice.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu urmatoare speta.
Detin un teren in proprietate formata din casa si teren, in proprietate am cca 250 mp si in folosinta inca cca 600 mp.
proprietatea a fost dobandita prin cvc in 1999.
exista vreo posibilitate de a benefica de uzucapiune de scurta durata?
mentionez ca la momentul dobandirii proprietatii am achizitionat doar parcela de 250 mp. casa si terenul sunt ingradite iar folosinta a fost continua, netulburata si recunoscuta de catre vecini, ca un tot unitar. impozitul pentru toata aceasta perioada a fost achitat doar pt casa si cei 250 mp si nu am nici-un document care sa faca trimitere la restul terenului.
Din informatiile obtinute de la inginerul de cadrastru care a facut intabularea restul terenului este in proprietatea primariei.
Multumesc anticipat.
Studiint mai bine subiectul am observat ca pentru autorizare societatii, inscriere punct de lucru/sediu social era nevoie de acordul vecinilor.
Mentionez faptul ca noi suntem proprietari pe 3/4 din casa - dar nu cred ca acest lucru conteaza atat de mult.
in mod firesc ar trebui sa contesc actul emis de onrc pentru autorizarea acestei activitati si inregistrarea acestui punct de lucru ? practic sa ma adresez instantei invocand actul emis de ONRC, NU ?
Buna ziua,
.va rog sa ma ajutati cu o parere in urmatoarea speta.
De circa 1 an de zile locuiesc impreuna cu bunicii mei intr-o casa din zona centrala a orasului Iasi. Casa este impartita respectiv bunicii sunt proprietari pe 3/4 din casa iar 1/4 este in proprietatea unor distinsi antrepronori.
De aproximativ 4 ani au deschis un magazin mixt in incita proprietatii lor.
Intrebarea mea este daca pot cumva ataca functionarea acestui magazin care functioneaza perete in perete cu locuinta noastra.
motivele pentru care doresc ca aceasta persona sa nu mai desfasoare activitati economice aici sunt date de faptul ca zona a devenit inters circulata de romi iar gradul de galagie este peste cel suportabil la orice ora din zi si din noapte. mizeria este la limite extreme.
La momentul obtinerii autorizatiei de functionare nu era firesc sa existe un acord tinand cont ca locuim intr-un regim duplex?
din cunostintele juridice acumulate consider ca pot invoca nerespectarea bunei vecinatati prin tipul acesta de activitate.

Multumesc anticipat.