avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Retragere autorizatie functionare - magazin mixt
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Retragere autorizatie functionare - magazin mixt

Buna ziua,
.va rog sa ma ajutati cu o parere in urmatoarea speta.
De circa 1 an de zile locuiesc impreuna cu bunicii mei intr-o casa din zona centrala a orasului Iasi. Casa este impartita respectiv bunicii sunt proprietari pe 3/4 din casa iar 1/4 este in proprietatea unor distinsi antrepronori.
De aproximativ 4 ani au deschis un magazin mixt in incita proprietatii lor.
Intrebarea mea este daca pot cumva ataca functionarea acestui magazin care functioneaza perete in perete cu locuinta noastra.
motivele pentru care doresc ca aceasta persona sa nu mai desfasoare activitati economice aici sunt date de faptul ca zona a devenit inters circulata de romi iar gradul de galagie este peste cel suportabil la orice ora din zi si din noapte. mizeria este la limite extreme.
La momentul obtinerii autorizatiei de functionare nu era firesc sa existe un acord tinand cont ca locuim intr-un regim duplex?
din cunostintele juridice acumulate consider ca pot invoca nerespectarea bunei vecinatati prin tipul acesta de activitate.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: abaicanescu , utilizator 22:49, 15 August 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Firesc era la de la infiintarea societatii in acea casa sau a punctului de lucru (nu stiu daca acolo e sediu social sau punct de lucru), la Registrul Comertului sa se depuna un acord al vecinilor, chiar daca nu este bloc de locuinte acolo. Daca au declarat pe propria raspundere ca sunt proprietari pe intregul imobil, atunci au o mare problema.
Studiint mai bine subiectul am observat ca pentru autorizare societatii, inscriere punct de lucru/sediu social era nevoie de acordul vecinilor.
Mentionez faptul ca noi suntem proprietari pe 3/4 din casa - dar nu cred ca acest lucru conteaza atat de mult.
in mod firesc ar trebui sa contesc actul emis de onrc pentru autorizarea acestei activitati si inregistrarea acestui punct de lucru ? practic sa ma adresez instantei invocand actul emis de ONRC, NU ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva inchiria partea lui de duplex unui azil de batrani? Lacramioar Lacramioar Buna ziua. Eu locuiesc intr-un duplex cu cumnata mea care a decis sa inchirieze partea ei de casa unui azil de batrani. Eu nu vreau decat liniste, pentru ca de ... (vezi toată discuția)
Necesitate acord casa calcan adi_obs_com adi_obs_com Buna ziua! Locuiesc intr-o locuinta tip duplex P+1E. In partea dreapta este cealalta locuinta din duplex, iar alipit de mine in partea stanga se ridica o ... (vezi toată discuția)
Deschidere activitate comerciala in spatiu (casa) cu vecinatati locuinte private gabrieltgg gabrieltgg buna dimineata. situatia in fapt se prezinta astfel:Casa cu doua apartamente si proprietari diferiti , persoane fizice.Apartamentele sunt despartite ... (vezi toată discuția)