avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Deschidere activitate comerciala in spatiu (casa) cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Deschidere activitate comerciala in spatiu (casa) cu vecinatati locuinte private

buna dimineata. situatia in fapt se prezinta astfel:Casa cu doua apartamente si proprietari diferiti , persoane fizice.Apartamentele sunt despartite (DELIMITATE) de un perete, acoperisul casei fiind comun peste ambele apartamente .Unul din proprietari , se hotaraste sa deschida spatiu comercial (VANZARE MATERIALE SI INSTALATII SANITARE) in camerele pe care le detine , facand modificarile necesare activitatii viitoare.Modifica peretii interiori , mai exact ii desfiinteaza, lasand doar stalpi de sprijin.Lucrarea este spre final dupa ce se poate vedea din exterior , iar intrebarea celuilalt proprietar vecin (perete in perete) ar fi: activitatea comerciala se poate incepe fara a fii avizati , intrebati vecinii din imediata apropiere? E totusi o strada importanta si locuinte , nu e necesar de acorduri , autorizatii de functionare?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:04, 7 Aprilie 2016
Buna ziua,
Aceste aprobari de la vecini se solicita doar in cazul apartamentelor de bloc, in cazul infiintarii firmelor sau a punctelor de lucru, inregistrate la ONRC.
Totusi puteti verifica la Primarie daca nu este necesar o astfel de aprobare in cazul obtinerii avizului de functionare, intrucat poate diferi de la o localitate la alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie initiala a spatiului comercial luciadamsa luciadamsa Schimbarea unei activitati economice cuprinse in sectiunea M a CAEN cu o alta cuprinsa in sectiunea S a CAEN, inseamna schimbarea destinatiei initiale a ... (vezi toată discuția)
Deschidere cabinet stomatologic la parterul blocului elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com De curand un vecin mi-a solicitat acordul pt. deschiderea unui cabinet stomatologic la parterul blocului in care locuiesc. Eu nu am vrut sa semnez dar am ... (vezi toată discuția)
Radiologie dentara la parterul unui bloc de locuinte EdituraMaxim EdituraMaxim Buna ziua, Va rog sa ma imi spuneti care este legislatia care prevede autorizatiile/avizele/acordurile necesare pentru a functiona o radiologie dentara la ... (vezi toată discuția)