Am următoarea situație : soția gravidă cu gemeni, termen pe 27 decembrie. Ea este angajată cu normă întreagă la 2 angajatori privați, la unul pe perioadă nedeterminată iar la celalalt cu termen determinat, pana la 15 ianuarie.
Ea va primi de la ambii angajatori indemnizatie egală cu media veniturilor brute pe ultimele 6 luni pentru concediul de maternitate ( pre și post natal)? Conform legii 158/2005, art 33, asa ar tebui, dar astăzi am discutat cu cineva de la Centrul de indemnizație creștere copil, stimulent de inserție și alocații de stat București și mi-a spus ca doar de la unul ( preferabil cel de la care încasează un venit mai mare) va primi.
In ceea ce privește contractul determinat, acesta am înțeles ca se suspendă automat ( ca și cel nedeterminat) când începe CCC. Totuși, cel mai probabil în perioada de post natal el va înceta. Dacă nu se poate prelungi de dinainte de naștere, cum ar fi de preferat sa procedam?
In ceea ce privește CCC, indemnizația este media pentru veniturile nete pe ultimele 12 luni de la ambii angajatori pentru un copil și 1250 (minimul) pentru al doilea, corect? Aici sper ca nu sunt și alte interpretări.
Va multumesc mult pentru raspuns. Masina avea numar de Bucuresti, deci pe numele cuiva ar trebui sa fie inregistrata. Pe mine ma intereseaza in primul rand sa imi repare ce a stricat. In fine... astept sa ma contacteze cei de la politia voluntari.
Bună ziua tuturor! Vineri, înainte de Paști mi am luat o sperietură zdravănă. Un tâmpit a venit de pe contrasens, a tăiat linia continuă și mi a zburat oglinda stânga. Evident, și a văzut de drum apoi. Ceea ce el nu știa este ca am camera pe mașină. Am ajuns la politie ( și asta o altă aventura) , am dat declarație...și cam atât. Le am arătat înregistrarea, dar mi s a spus ca nu o pot pune la dosar și ca poate dura până la un an pana îl găsesc, deși le-am dat numărul de înmatriculare, vizibil clar în înregistrarea mea. ce e de făcut? Stau fără oglindă pana când / dacă îl găsesc pe cel care conducea ? Omul ala nu are ce cauta sa conducă pentru ca nu e în stare și pune viata altora în pericol. Ce îmi recomandați? Vreau sa știu dacă am cum sa îl las, legal, fără dreptul de a conduce ( nu doar o lună). Mulțumesc!