Din pacate procesul nu a inceput datorita faptului ca sotia...e de negasit. Cand in final am stabilit adresa de comunicare a documentelor...a schimbat-o iarasi. Vad ca a trimis catre avocatul meu adresa avocatului ei. astept sa faca o intampinare ...ceva...Procesul trebuia sa inceapa (termen sugerat conform Justitie.ro, sectiunea Dosane , anul trecut in noiembrie. Ma mult de asta procesul de partaj cred ca se va muta la Sibiu (unde este casa) pt ca noi suntem din Brasov.
Imi puteti da o sugestie , adica, cum sau in ce mod ar trebui sa discut in fata judecatorului?
Sa vand casa? As vrea sa o pastraz pentru ca am investit mult in ea, atat financiar cat si sentimental (se afla pe pamantul bunicilor mei cu toate ca pamantul a fost cumparat de la rude).
Sunt convins ca datorita nepriceperii mele in domeniul constrctiilor am investit mai mult decat face (ar fi facut) si niciodata nu voi recupera, prin vanzare sume cu 5 zerouri exprimate in euro.
Expertiza am facut-o dar am inteles ca nu fa fi luata in considerare de instanta pt ca ea o va contesta (ea isi doreste ca despagubire 140.000 euro :D - bun e o sicana din partea ei) si solutia va fi un expert desemnat de instanta.
Valoarea partajului ? In functie de contributie, adica procentual 70-30 sau 80-20. Eu merg pe 90-10 in instanta dar sunt slabe sanse, cred, sa castig, pt ca doamna nu a avut venituri palpabile (administrator la un bar - PFI - cu venituri inchise mereu pe "0" ).
Sotia nu doreste nicio discutie cu mine (am discutat acest aspect pe whatsapp, prin iarna) ci vrea doar banii (jumatate din suuupra-evaluarea ei).
Pot spune ca la ora actuala nu mai stiu chiar nimic despre ea, unde sta, ce oras (spunea ca va pleca din tara), numarul de telefon nu mai exista iar rudele nu imi ofera nicio informatie.
Din pacate viitoarea mea fosta sotie se joaca cu mine: ba are pretentii, ba nu are, ba vrea sa se mute acolo, ba nu mai vrea...caci este bun comun.
Asa cum bine ma sfatuiti, deja fotografiile cu stricaciunile datorita infiltratiilor sunt facute si atasate la dosar (un rand de fotografii vor fi trimise si ei). Mai mult de atat am contactat o firma ce mi-a facut un dosar estimativ al cheltuielilor. Firma este a unor spanioli, originari romani, ce vor sa intre si pe piata romaneasca cu lucrari de acest tip.
Referitor la banii personali (f. important) : noi suntem separati in fapt de aproape un an (11 luni). Banii ce ii castig acum (salariul) se mai pot numi "bun comun" ? Un imprumut in banca pentru executarea acelor reparatii este in nume propriu sau trebuie sa semneze si ea?
O ultima problema este : Firma prestatoare vor fi chemati in instanta ca martori pentru ca, in conformitate cu contractul, eu le-am oferit un avans pentru lucrari (altfel la vara risc sa ii pierd).
Multumesc mult!
Buna ziua,
Va rog, o intrebare : sunt nevoit ca datorita unor greseli de constructie (sunt masive infiltratii de apa in timpul ploilor, in fapt si asta iarna a fost un dezastru) sa repar intreg acoperisul unei case, bun comun. Am reparat peretii exteriori degeaba, toata tencuiala interior /exterior plus finisaje a cazut.
Sunt in divort cu sotia dar...nici nu pot sa las casa sa cada pana cand se va pronunta divortul si se va gasi o solutie pentru partaj.
Este necesara urgent investitia ( aproximativ 25000 lei, plus vreo 10-12000 euro refacere interiore, finisaje, etc. )este vorba de pentru altfel costurile de reparatie post-partaj (din spusele unui specialist in constructie , vor fi exorbitant de mari)
Casa, este o constructie noua, inca neintabulata. Sotia, pana acum, nu doreste decat banii si nu locuinta (suntem vecini cu verisorii mei).
Ce pot face? Investitia se poate deduce din partaj?
Va multumesc,
Ionel
Buna ziua!
Va rog, am niste nedumeriri legate de o constructie, edificata din resurse proprii si bani imprumutati de la fratele meu (in prezent sunt in divort si partaj).
In timpul "bunei comuniuni" am construit o casa, cum am spus din surse proprii si bani imprumutati pe termen lung (fara acte doveditoare). Casa, in acest moment este 99% edificata (locuibila) dar neintabulata/luata in evidenta. Sotia mea, din diferite motive, a hotarat sa puna capat casniciei. Normal, divort.
Intrebarile mele (avocatii consultati nu m-au satisfacut in totalitate cu raspunsurile-nu tin sa mi se dea dreptate dar..) sunt :
- la plecare, sotia si insusit toate bunurile de valoare mare inclusiv banii comuni (luate in lipsa mea); am facut plangere penala pentru furt intre soti. Acest fapt ma poate indreptatii sa ii interzic accesul in locuinta fara ordonanta prezidentiala (prin schimbarea yalelor de exemplu) ?
- datorita unor greseli de constructie / concept am fost nevoit sa repar acoperisul . Pentru asta am fost nevoit sa refac structura aproape in totalitate si iarasi am investit o suma importanta de bani. Intrebare: fiind bun comun, cheltuielile de intretinere si reparatii ii pot deduce din suma ce ar trebui sa i-o ofer ca sulta in timpul partajului?
- partajul va dura ani de zile (cu siguranta pentru ca partajul , ca proces, va fi instrumentat in alt judet decat cel de domiciliu - Sibiu vs. Brasov), casa va trebui intretinuta. Cheltuilelile efectuate de mine (vor fi necesare si alte imbunatatiri - termosistem, etc.) vor creste valoarea imobilului. Intrebare: cum voi solicita instantei reducerea sultei?
Si ultima intrebare: evaluarea imobilului, ce o pot efectua acum, are vreun sens prior evaluare in timpul procesului ?
Va multumesc anticipat !