avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Interzicere acces la constructie realizata din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Interzicere acces la constructie realizata din venituri proprii

Buna ziua!
Va rog, am niste nedumeriri legate de o constructie, edificata din resurse proprii si bani imprumutati de la fratele meu (in prezent sunt in divort si partaj).
In timpul "bunei comuniuni" am construit o casa, cum am spus din surse proprii si bani imprumutati pe termen lung (fara acte doveditoare). Casa, in acest moment este 99% edificata (locuibila) dar neintabulata/luata in evidenta. Sotia mea, din diferite motive, a hotarat sa puna capat casniciei. Normal, divort.
Intrebarile mele (avocatii consultati nu m-au satisfacut in totalitate cu raspunsurile-nu tin sa mi se dea dreptate dar..) sunt :
- la plecare, sotia si insusit toate bunurile de valoare mare inclusiv banii comuni (luate in lipsa mea); am facut plangere penala pentru furt intre soti. Acest fapt ma poate indreptatii sa ii interzic accesul in locuinta fara ordonanta prezidentiala (prin schimbarea yalelor de exemplu) ?
- datorita unor greseli de constructie / concept am fost nevoit sa repar acoperisul . Pentru asta am fost nevoit sa refac structura aproape in totalitate si iarasi am investit o suma importanta de bani. Intrebare: fiind bun comun, cheltuielile de intretinere si reparatii ii pot deduce din suma ce ar trebui sa i-o ofer ca sulta in timpul partajului?
- partajul va dura ani de zile (cu siguranta pentru ca partajul , ca proces, va fi instrumentat in alt judet decat cel de domiciliu - Sibiu vs. Brasov), casa va trebui intretinuta. Cheltuilelile efectuate de mine (vor fi necesare si alte imbunatatiri - termosistem, etc.) vor creste valoarea imobilului. Intrebare: cum voi solicita instantei reducerea sultei?
Si ultima intrebare: evaluarea imobilului, ce o pot efectua acum, are vreun sens prior evaluare in timpul procesului ?
Va multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Cerere partaj deucu consulting deucu consulting speta e urmatoarea;dna x introduce actiune de divort care pana in prezent nu este definitiva si irevocabila,povestea este lunga dna fiind plecata din tara,are ... (vezi toată discuția)
Imbunatatiri aduse unei locuinte in timpul partajului 2017ionel2017 2017ionel2017 Buna ziua, Va rog, o intrebare : sunt nevoit ca datorita unor greseli de constructie (sunt masive infiltratii de apa in timpul ploilor, in fapt si asta ... (vezi toată discuția)
Reintegrare in imobil mihsinaia mihsinaia Buna dimineata ! In Noiembrie 2018 s-a finalizat procesul meu de divort. In feb.2018 am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul minor de 4 ani din imobilul ... (vezi toată discuția)