avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reintegrare in imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reintegrare in imobil

Buna dimineata !
In Noiembrie 2018 s-a finalizat procesul meu de divort. In feb.2018 am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul minor de 4 ani din imobilul unde sunt si eu co-proprietar datorita comportamentul neadecvat la sotului. In acest moment stau cu chirie, platesc ratele la un credit de nevoi personale de 24.000 euro pe care l-am facut in timpul casniciei pt achizitionarea de materiale pt constructia casei. Ratele doar eu le-am platit ( si in timpul casniciei si de la despartirea in fapt), sotul a semnat contractul, dar nu a participat cu venitul ( el in 6 ani de casnicie a lucrat doar 2 ani). Familia eu am intretinut-o pt ca am avut stabilitate la locul de munca si am avut un venit ok lucrand in sistemul bancar. Terenul pe care s-a edificat constructia a fost achizitionat in proportie de 85% din banii pe care ii aveam pe conturi inainte sa ma marit ( am dovada in extrasele bancare). De cand am parasit domiciliul el a schimbat yala la poarta care permite accesul in curte. am fost cu politia acolo si a refuzat sa imi deschida. Am facut plangere la politie si am primit raspuns din partea lor sa ma adresez instantei. La inceputul lui aprilie am deschis actiune in instanta pt reintegrarea mea si a minorului in imobilul comun deoarece nu ma mai descurc financiar cu cheltuielile lunare ( rate =1500 lei si chiria = 1200 lei) si din 4 Mai trebuie sa eliberez apartamentul unde stau cu chirie pt ca proprietarul vrea sa se mute acolo el. Acum o saptamana fostul sot s-a recasatorit civil si s-a mutat cu sotia acolo.
Va rog sa imi comunicati daca am sanse sa imi accepte actiunea de reintegrare instanta, avand in vedere ca fostul sot s-a recasatorit.Mentionez ca imobilul are 2 intrari separate si exista posibilitatea ca o familie sa stea la etaj si una la parter pana la solutionarea partajului ( am depus si actiunea de partaj in acelasi timp cu reintegrarea).
Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Situatia locativa a mamei si a minorului Vicky1 Vicky1 Buna ziua Sunt divortata si stau intr-un apartament cumparat in timpul casatoriei cu fostul sot. De 3 ani de zile el este plecat din domiciliu si brusc ... (vezi toată discuția)
Cum sa fac iriss_69 iriss_69 Eu sunt divortata din 2007 dar nu am facut partajul. Fostul meu sot a schimbat yala la apartament. Apartamentul a fost cumparat in timpul casatoriei, iar ... (vezi toată discuția)
Problema folosinta apartament credit ipotecat dupa divort john32 john32 Buna ziua, In urma divortului, unul din fostii soti a ramas sa locuiasca in apartamentul comun care a fost achizitionat in timpul casatoriei cu ajutorul ... (vezi toată discuția)