avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Activitate Milarepa007

Activitate Milarepa007

Pot sa il dau in judecata pe tatal meu pentru ca nu a contribuit niciodata la intretinerea mea, la 10 ani dupa ce am devenit majora?

Parintii mei au divortat cand aveam cateva luni si de atunci tatal meu nu a mai vrut sa stie nimic de mine. Mama a ramas cu 2 copii pe care a trebuit sa ii creasca dintr-un singur salar si ne-a fost foarte greu. Nu vreau sa intru in detalii.

Ea si azi inca il iubeste pe tatal meu si cred ca de asta nu a vrut sa il oblige sa plateasca pensie alimentara, sa nu il supere sau incomodeze in vreun fel.

Acum cativa ani l-am cunoscut si de atunci relatia noastra s-a tot inrautatit. E o zdreanta de om.

Acum as vrea sa stiu daca pot sa il dau in judecata, sa stea la inchisoare pentru ca nu a contribuit cand trebuia.

Vreau sa le explice celorlalti copii pe care i-a facut cu actuala nevasta (familia lui "adevarata" cu care mergea in vacante in strainatate in timp ce noi nu aveam cu ce cumpara mancare) ca mai are 2 copii pe care i-a aruncat ca pe niste saci de gunoi ca asa i s-a parut lui okay si normal.

Sau ce alte optiuni legale am in acest sens.

Multumesc.

Acum doua saptamani m-am intors din CM, am predat foaia de la doctor, toate bune si frumoase.... Azi cu o zi inainte de ziua de salar primesc un telefon de la HR in care imi spun ca nu pot primi aceasta cerere, ca un cuvant de pe ea este scris ingrosat. Vor sa o iau, so o duc inapoi la medic si sa imi puna el o stampila si sa semneze peste acel cuvant ingrosat. Acum problema este ca doctorul meu de familie e in alt judet de unde mi-e peste mana sa merg si sa ma intorc intr-o zi. Plus ca ar trebui sa lipsesc de la munca. Chiar exista in lege asa ceva, ca nu poate fi scris ingrosat pe foaia de concediu? Ce altceva pot sa fac?
Bunicul meu detine un numar de actiuni Navrom SA. Compania Navrom a iesit anul trecut de pe bursa, devenind o companie inchisa. Actionarii au votat impotriva acestui lucru, compania fiind obligata sa le cumpere actiunile.

Bunicul meu nu a primit bani pentru actiunile lui, deci nu le-a cumparat nimeni. Nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa le vanda.

Problema este ca in 20+ de ani de cand le detine, nu a primit nici dividende pentru ele. Cum poate proceda in continuare? Ar exista posibilitatea sa isi primeasca dividendele care i s-au datorat pana acum si sa primeasca si in continuare?