avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Actiuni pe care nu s-au platit dividende
Discuție deschisă în Bursa de valori

Actiuni pe care nu s-au platit dividende

Bunicul meu detine un numar de actiuni Navrom SA. Compania Navrom a iesit anul trecut de pe bursa, devenind o companie inchisa. Actionarii au votat impotriva acestui lucru, compania fiind obligata sa le cumpere actiunile.

Bunicul meu nu a primit bani pentru actiunile lui, deci nu le-a cumparat nimeni. Nu l-a intrebat nimeni daca vrea sa le vanda.

Problema este ca in 20+ de ani de cand le detine, nu a primit nici dividende pentru ele. Cum poate proceda in continuare? Ar exista posibilitatea sa isi primeasca dividendele care i s-au datorat pana acum si sa primeasca si in continuare?

Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:32, 31 Iulie 2017
Doar pentru ultimii 3 ani...altfel e prescris dreptul
Nu stiu exact situatia si de aceea va recomand sa va informati la sediul firmei.
O fi fost preluare obligatorie de catre actionarul majoritar a tuturor actiunilor detinute de catre minoritari, caz impus de lege, la care minoritarii nu se pot opune. Luati legatura cu cei de la firma. Daca nu ati putut fi gasit la momentul cand s-a facut inceputul platii banilor cuveniti contra actiunilor detinute, ei s-au pus intr-un cont din care sa-i puteti ridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare actiuni miha_mimi miha_mimi Buna ziua! Va rog daca ma puteti ajuta cu cateva sfaturi. Mama mea detinea 1000 de actiuni la o societate cunoscuta. Societatea a decis anul trecut sa faca o ... (vezi toată discuția)
Nu am primit dividende verde maria verde maria buna dimineata. A o problema cu faptul ca nu mi s-a platit niciodata dividende de la societatea unde detin actiuni de la \"mare cuponiada\". Am luat legatura ... (vezi toată discuția)
Cum se valorifica actiunile de la o societate pe actiuni. listate sau nu pe bursa. karmazenusifengshuiu karmazenusifengshuiu Detin mai multe actiuni mai vechi la societati de care nu mai stiu foarte multe lucruri. Unele dintre ele probabil s-au dizolvat si din cate stiu n-am ce ... (vezi toată discuția)