avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Activitate akela81

Activitate akela81

Asociatia de Proprietari bazata pe un stat de plata vechi de 10 ani intocmit de vechiul presedinte care a fraudat asociatia cu 100000 ron, imi pune penalitati la intretinere de 500 ron lunar. Aceasta in conditiile in care nu poate justifica datoria mea catre ei. Nu s- a mai platit acolo de peste 3 ani, nu a locuit nimeni acolo. Acum, de 5 luni, locuieste un prieten care isi plateste intretinerea pe numele lui. Cum se poate prescrie asa zisa datorie? Este legal sa percepi penalitati e tip camataresc care sa depaseasca asa zisa datorie de cateva ori? Care sunt caile de atac?
Am un apartament in care nu s-a locuit decat ocazional. Blocul nu are incalzire de foarte multi ani. Apartamentul nu a avut calorifere. Administratorii m-au incarcat la intretinere cu niste sume enorme care nu sunt reale. In 15 ani a fost un consum foarte mic la contoarele de apa pentru ca nu s-a locuit in apartament, dar noi am platit de-a lungul timpului foarte multi bani. Din anul 2013, nu s-a mai locuit chiar deloc acolo. Administratorul actual nu are de la vechiul administrator, din urma, decat un tabel cu niste sume la intretinere nereale. La acele sume s-au aplicat niste penalitati uriase. De 4 ani nu s-a mai inregistrat consum acolo, in schimb, administratorul pune niste penalitati de 400 ron/luna. In aceasta perioada, administratorul nu a facut nici un demers pentru a recupera asa-zisa datorie, care era de fapt nereala. Cum pot obtine o hotarare de prescriere a datoriei?