Asociatia de Proprietari bazata pe un stat de plata vechi de 10 ani intocmit de vechiul presedinte care a fraudat asociatia cu 100000 ron, imi pune penalitati la intretinere de 500 ron lunar. Aceasta in conditiile in care nu poate justifica datoria mea catre ei. Nu s- a mai platit acolo de peste 3 ani, nu a locuit nimeni acolo. Acum, de 5 luni, locuieste un prieten care isi plateste intretinerea pe numele lui. Cum se poate prescrie asa zisa datorie? Este legal sa percepi penalitati e tip camataresc care sa depaseasca asa zisa datorie de cateva ori? Care sunt caile de atac?
Am un apartament in care nu s-a locuit decat ocazional. Blocul nu are incalzire de foarte multi ani. Apartamentul nu a avut calorifere. Administratorii m-au incarcat la intretinere cu niste sume enorme care nu sunt reale. In 15 ani a fost un consum foarte mic la contoarele de apa pentru ca nu s-a locuit in apartament, dar noi am platit de-a lungul timpului foarte multi bani. Din anul 2013, nu s-a mai locuit chiar deloc acolo. Administratorul actual nu are de la vechiul administrator, din urma, decat un tabel cu niste sume la intretinere nereale. La acele sume s-au aplicat niste penalitati uriase. De 4 ani nu s-a mai inregistrat consum acolo, in schimb, administratorul pune niste penalitati de 400 ron/luna. In aceasta perioada, administratorul nu a facut nici un demers pentru a recupera asa-zisa datorie, care era de fapt nereala. Cum pot obtine o hotarare de prescriere a datoriei?