Asociatia de Proprietari bazata pe un stat de plata vechi de 10 ani intocmit de vechiul presedinte care a fraudat asociatia cu 100000 ron, imi pune penalitati la intretinere de 500 ron lunar. Aceasta in conditiile in care nu poate justifica datoria mea catre ei. Nu s- a mai platit acolo de peste 3 ani, nu a locuit nimeni acolo. Acum, de 5 luni, locuieste un prieten care isi plateste intretinerea pe numele lui. Cum se poate prescrie asa zisa datorie? Este legal sa percepi penalitati e tip camataresc care sa depaseasca asa zisa datorie de cateva ori? Care sunt caile de atac?
In cazul asociatiilor de proprietari interventia termenului de prescriptie poate fi dispus numai de catre instanta de judecata la cererea partii interesate
chiar daca nu s-a locuit efectiv in apartament,proprietarul datoreaza sume reprezentand parti comune
Daca amiabil nu puteti solutiona ,aveti dreptul sa promovati actiune in instanta
In 3 ani s-au adunat destule penalitati.Chiar daca nu ati locuit acolo,ati avut de plata salariile admin si al femeii de servici,partile comune la apa,caldura,alte cheltuieli administrative,fondul de reparatii,daca a fost.Deci, nu este o ''asa zisa'' datorie. Si,daca v-au trimis somatii sau au inceput o actiune in instanta,nu se prescrie nimic ...si veti pierde.
Normal ca aveti penalitati...''camataresc''..nu cred.Pentru ca s-a folosit fondul de rulment ca sa plateasca si datoriile dvs.