avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am o datorie la fondul de rulment de 60 de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am o datorie la fondul de rulment de 60 de lei(am ...

Buna ziua. Am o datorie la fondul de rulment de 60 de lei(am uitat de ei)Azi am primit scris ca o sa ma dea in judecata daca nu achit suma pana la data de...Datoria este de mai mult de 5 ani.Se prescrie aceasta datorie sau nu?O sa o achit dar vreau sa stiu daca se prescrie sau nu ca prea face ce vrea administratora
Ultima modificare: Luni, 1 August 2022
CRIS1918, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:06, 3 August 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se prescrie dupa 3 ani, daca in intervalul respectiv nu ati mai primit nici o notificare privind datoria. Sa va dea in judecata, invocati in instanta prescrierea datoriei.
www.avocatnet.ro/articol_587...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul general de prescriptie drept de executare debite este de 3 ani,in cazul asociatiilor de proprietrai
Exista situatia particulara,in care daca creditorul asociatia de proprietari in termenul de 3 ani desfasoara acte si actiuni pentru recuperare debit,termenul general de prescriptie sa se intrerupa si sa se reia nou termen
In speta dv daca debitul este de mai mult de 3 ani iar asociatia de proprietari in termenul initial de 3 ani nu a desfasurat acte si actiuni pentru recuperare,,actualmente pretentia asociatiei nu are suport legal,sunt decazuti din termen
Eu zic ca este o gluma sinistra cu actionarea in instanta pentru 60 de lei, chiar la Fd. de rulment, dar dvs. ce asteptati, sa va invite cu fanfara de la Dealu' Mare sa va achitati obligatiile legale? Mai cititi si dvs. si o sa observati ca Fd. de rulment este o obligatie legala, nu ca vrea presedintele sau adminul. Vedeti si care este rolul Fd. de rulment.
Achitati-va restanta si au sa va scuteasca de instana...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asociatii de proprietari runner27 runner27 Cu cat timp retroactiv se pot incasa de catre asociatie penalitati neachitate de proprietari la restante achitate de proprietari la cheltuielile comune ?Adica ... (vezi toată discuția)
Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația ... Bidea Cristiana Bidea Cristiana Un proprietar de apartament, poate chema in judecată asociația de proprietari, pentru prescrierea unei datorii la cheltuielile de întreținere + penalizări ... (vezi toată discuția)
Calculul penalitatilor ,afisarea si recuperarea penalitatilor marcela kiss marcela kiss In urma cu aproximativ 1 an vechea administratora a iesit la pensie,precizez ca asociatia are o datorie de 800.000, noua administratora a verificat toate ... (vezi toată discuția)