avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul penalitatilor ,afisarea si recuperarea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul penalitatilor ,afisarea si recuperarea penalitatilor

In urma cu aproximativ 1 an vechea administratora a iesit la pensie,precizez ca asociatia are o datorie de 800.000, noua administratora a verificat toate documentele asociatiei ,din nefericire pt am fost instiintati ca in perioada 2006-2014 s-au regasit penalitati calculate si neafisate(ex. in cazul meu 103,40,desi pina la aceasta data aceste penalitati nu s-au regasit pe listele de plata),mi-am propus sa fac o contestatie pt aceste penalitati,doresc sa-mi spuneti ce se poate face in situatia data .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: marcela kiss , utilizator 15:24, 7 Octombrie 2018
A intervenit termenul de prescriptie daca am inteles eu bine.
Daca va dau in judecata invocati prescriptia.
Creditorul are dreptul sa solicite recuperarea unor debite in interiorul a 3 sau 5 ani,
In cazul asociatiilor de proprietari termenul de prescriptie este de 3 ani si poate fi dispus de catre instanta de judecata la cererea oricarei parti interesate
Din 2006 reprezentantii asociatiei de proprietari nu au convocat anual adunari generale sa informeze despre existenta de prejudiciu financiar si persoanele responsabile?
In asociatia de proprietari raporturile exista intre proprietar si reprezentantul legal al asociatiei
de prorietari respectiv presedintele de asociatie
Sesizati oficial presedintele de asociatie,atentionati ca exista termen de prescriptie astfel ca sumele mai vechi de 3 ani nu mai pot face obiectul unor pretentii
Daca nu solutionati intern la nivelul asociatiei de proprietari formulati actiune in instanta pentru ca aceasta sa dispuna interventia termenului de prescriptie pentru debitele mai vechi de 3 ani
Din pacate nu au fost tinute sedinte, cenzorul a fost schimbat in urma unei adunari generale(tocmai ca se pare ca acesta stia de aceasta situatie,banuim ca au fost mai multe nereguli,ex. liste de plata fara semnatura si stampila lui),in aceeasi sedinta am schimbat si presedintele,am inteles ca penalitatile se prescriu, dar totusi eu va intreb cum se poate ca aceste penalitati sa se regaseasca in ,,gestiunea " asociatiei fara ca ele sa fie afisate la momentul respectiv, cumva poate fii o frauda?, in acest caz putem chema in judecata cenzora,presedinta si administratora , luna aceasta vom avea o sedinta speciala pt. aceasta situatie .
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)
Penalitati la intretinere MARIA343 MARIA343 Buna seara In luna martie 2012 aveam restanta la intretinere x lei .Am achitat in luna octombrie o suma y ajungând la zi cu plata ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari mariapopescu20 mariapopescu20 Asociatia a dat in judecata vechiul comitet pentru neafisarea diferentelor de apa dintre factura furnizorului si consumul din bloc. La vechiul comitet au fost ... (vezi toată discuția)