avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate adrianlav

Activitate adrianlav

Pot intenta o acțiune în instanță împotriva primăriei dacă există nereguli legate de retrocedarea unui teren care a aparținut mamei mele decedate?

Am deja un certificat de moștenitor obținut de la notar pe bunurile mobile si imbobile lasate de mama mea, mai putin acest pamant de care am aflat ulterior.

Certificatul de mostenitor existent este suficient pentru a demonstra calitatea de moștenitor legal in fata instantei? sau este necesară redeschiderea succesiunii la notar pentru a adăuga si acest bun? Multumesc.
Buna ziua, Sunt intr-o situatie similara si va rog daca puteti confirma de unde a-ti obtinut duplicatul. Intreb pentru ca la Prefectura Judetului Ilfov am fost instiintat ca nu il pot solicita lor direct chiar daca sunt organul emitent si ca trebuie sa ma adresez Comisiei locale a primariei unde se afla terenul si care a inmanat actul original. Va multumesc, Adrian
Buna ziua, dupa ce am efectuat succesiunea, fiind singurul urmas, am descoperit ca defuncta mai avea pe numele dansei un pamant in alta localitate. Nu am actul de propietate pentru a face o adaugare la actul existent de succesiune si nici nu pot intra in posesia lui deoarece o nepoata care a dat pamantul la arendat este in posesia lui si refuza sa il inmaneze. Pentru notariat am nevoie de original sau duplicat. In aceasta situatie pot sa dau anunt la buletinul oficial ca actul este pierdut pentru ca ulterior sa obtin un duplicat? Multumesc, Adrian
mulrumesc de raspuns, Adrian
Buna ziua. Romania si Canada au un acord de evitare a dublei taxari pentru pensiile provenite din Canada. In cazul in care rezidenta fiscala este declarata in Romania atunci taxarea se face in Canada la o valoare de 15%. As dori sa stiu daca se mai platesc alte impozite in romania pe acest venit din pensii. Multumesc, Adrian