avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Activitate Roraican

Activitate Roraican

Nu vă mai deranjați, am aflat din discuții anterioare : nu se ia în calcul.
Cât de mult contribuie la pensie un livret militar cu gradul de sublocotenent obținut în studenție, de către o persoană de sex feminin? Merită să fac rost de adeverință? Fiindcă bineînțeles că nu-l mai am.
Bună seara!
Sunt profesor titular la un Liceu vocațional, cu vechime de 35 ani și lucrez cu câte un singur elev pe oră. Am început anul școlar cu un număr de ore suplimentare, la plata cu ora, dar începând din noiembrie, deși lucrez același număr de ore, sunt plătit cu 4/săptămână mai puțin, ca urmare a unei situații speciale :
Un elev (de performanță, vechi și drag, pe care-l îndrum de la vârsta de 5 ani) s-a îmbolnăvit și părinții au optat pentru „școala din spital”, adică nu mai e elevul Liceului nostru. El e acum în cl a 12-a și are nevoie de orele de instrument pentru recitalul de la bac, plus alte zeci de ore de îndrumare a lucrării de atestat. „Școala din spital” nu-i asigură profesor de pian, așa că, în mod firesc, elevul, care nici nu e la spital, vine la toate orele de instrument, iar eu îl primesc cu brațele deschise. ... Numai că directorul refuză să-mi recunoască munca și să mă plătească în continuare, spunând că nu are temei legal.
Ce cale să urmez pentru a fi plătit pentru aceste ore? S-au adunat 40 până acum. Ele sunt în condică, semnate, au fost monitorizate și pe classroom și toți (profesori, director, personal) știu că elevul mai vine și în școală la orele de instrument.
Menționez că nu mi s-a dat nicio atenționare scrisă, cu numele meu pe ea, cum că mi se va lua din salariu.
Multumesc!
Ar mai fi de adaugat ca politistul ne amendeaza in doua, trei sau mai multe zile la rand masinile stationate, fara ca macar sa ne indice prin ceva ca am fost amendati. Primim tarziu, prin posta, cate doua, trei, solicitari de acte, in vederea alcatuirii procesului verbal.
In privinta asta cetatenii chiar n-au nimic care sa-i apere? Mi se pare extrem de abuziv. Mai ales ca in acelasi loc parcam de 25 de ani si nimeni altcineva nu ne-a zis nimic.
Cand acel politist este inlocuit cu altii, chiar ei parcheaza acolo unde celalalt ne tot amendeaza.
La noi nu e obligatoriu fluturasul pe parbriz?
Am fost amendata pentru parcare (langa casa) la 20 m (si nu 25) de trecere si 85 cm de trotuar lasat (si nu 100). Am depus plangere si voi merge sa ma apar.
Am vreo sansa, este vreo lege pe care s-o invoc in aparare? Deoarece e clar ca e vorba de exces de zel al noului agent.
Toti vecinii au fost amendati in doua luni cat n-au fost ei amendati in 25 ani!
:(
Citez, tot din acest site : "Daca ati facut cotestatie impotriva pv de contraventie in termen de 48 de ore de la comunicare puteti sa uzati de prevederile art.17 din Decretul lege 167/1958 si sa platiti jumatate din minim in termenul stabilit de Og.2.//2001."
Dar am actionat in judecata, cerand anularea procesului verbal, imediat ce am primit p v.
Am auzit si am citit pe undeva ca, daca faci plangere in cel mult 48 ore, toata actiunea ingheata acolo si, dupa rezolutie, se reia exact din ziua respectiva.
Am primit hotararea -respingerea plangerii - deocamdata doar on line, vinerea asta.
Inca nu am platit amenda (50%) pentru ca m-am incadrat in cele 48 ore cand am facut plangerea.
Daca respingerea plangerii s-a facut, deocamdata, doar pe portal, on line, trebuie sa ma grabesc sa platesc amenda sau astept raspunsul scris, prin posta, si abia apoi platesc?