Buna ziua. Am citit ca Prima Casa a creat posibilitatea ca persoanele cu dizabilitati sa faca cerere de credit pentru a-si lua o locuinta, indemnizatiile lor devenind eligibile pentru creditare.
Intrebarea mea este: este aceasta lege in vigoare si oamenii cu dizabilitati pot face cerere pentru prima casa, sau inca se discuta despre acceptarea ei sau este in curs de votare?
Am o nelamurire legata de crearea unui PFA, eu fiind incadrat intr-un grad de handicap GRAV (cu insotitor), avand de asemenea certificat de handicap.
Crearea unui PFA imi va afecta/diminua in vreun fel indemnizatia lunara primita pe baza cerificatului de handicap sau stimulentul lunar de 500 lei oferit de D.G.A.S?
De asemenea daca creez un PFA, sunt scutit de la anumite impozite aferente PFA (impozit pe profit, CASS etc), sau acestea sunt diminuate la un alt procentaj? As dori sa stiu mai multe informatii legate de acest aspect.
Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, va rog sa-mi comunicati.
Am o nelamurire legata de crearea unui PFA, eu fiind incadrat intr-un grad de handicap GRAV (cu insotitor), avand de asemenea certificat de handicap.
Crearea unui PFA imi va afecta/diminua in vreun fel indemnizatia lunara primita pe baza cerificatului de handicap sau stimulentul lunar de 500 lei oferit de D.G.A.S?
De asemenea daca creez un PFA, sunt scutit de la anumite impozite aferente PFA (impozit pe profit, CASS etc), sau acestea sunt diminuate la un alt procentaj? As dori sa stiu mai multe informatii legate de acest aspect.
Daca aveti nevoie de informatii suplimentare, va rog sa-mi comunicati.
Inteleg si multumesc frumos pentru raspuns! Nu este vorba in mod deosebit da marimea locului de parcare, ci de posibiitatea de a obtine o schimbare cu un alt loc care ar fi mai confortabil pentru persoana cu dizabilitati. Locul de parcare in care este acum autoturismul are alte 2 autoturisme mari (tip jeep) in stanga si in dreapta acestuia si de asemenea un alt autoturism in fata acestuia, la cativa metri parcat pe orizontala, fapt care face destul de greoaie parcarea, scoaterea autoturismului din parcare si iesirea din autoturism fata de alte locuri de parcare mai apropiate de apartamentul persoanei cu dizabilitati care sunt mult mai "aerisite".
Daca o persoana detine certificat de handicap, fiind inclus in gradul de handicap grav cu asistent personal, se poate face o schimbare a locului de parcare, unde poate exista mai mult spatiu intre autoturisme pentru a parca sau a scoate autoturismul din parcare cu mai multa usurinta, dar si pentru a avea spatiul necesar (cel dintre cel dintre autoturisme) pentru ca persoana cu handicap sa poata urca sau cobora din autoturism cu mai multa usurinta? Se poate obtine de la primarie un act pentru a alege un loc de parcare mai confortabil pentru persoana cu probleme, chiar daca de exemplu acesta este ocupat de alt autoturism, facandu-se totusi schimbul de locuri?
Daca da, care ar fi pasii care ar trebui parcursi?
Tin sa precisez ca nu este acceptat schimbul de comun acord.