avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate 4123

Activitate 4123

Discuție Formularul 600
Trebuie sa platesc CAS si pt.dividende ridicate in 2017 pt.anul 2016?
La ridicarea lor nu se stia de asta acuma spun ca este venit pe 2017
Multumesc. Marius
Răspuns la discuția Contract
Raspundere contractuala
Asumarea de catre beneficiar a calitatii de proprietar fara nici un temei nu il exonereaza pe acesta de plata comisionului cauzate de neexecutarea obligatiilor contractuale.Pt.neexecutarea in totul sau in parte a obligatiei esentiale a beneficiarului privind plata integrala a comisionului intermediarul va fi indreptatit sa ceara instantei competente rezolutia de plin drept a prezentului contract prin pact comisoriu expres de gradul 4.
La rubrica comision este prevazut:
Beneficiarul se obliga la plata unui comision de 2% din pretul de vanzare pentru una din ofertele inscrise in tabel si vizionate de partenerul-cumparator identificat de intermediar.
Beneficiarul va datora comisionul si dupa incetarea
valabilitati contractului daca va incheia contracte de vz-cump. cu unul dintre posibili parteneri identificati de intermediar in perioada de valabilitate a contractului
Discuție Contract
Daca am un contract de exclusivitate cu o agentie iar eu vand imobilul la alt client care nu este adus de agentie trebuie achitat comisionul?
Daca am un contract de exclusivitate pt.vanzarea unui teren pot vinde terenul unei alte persoane care nu este gasita de agentie fara sa platesc comisionul?