avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract

Daca am un contract de exclusivitate cu o agentie iar eu vand imobilul la alt client care nu este adus de agentie trebuie achitat comisionul?
Cel mai recent răspuns: 4123 , utilizator 20:32, 8 Mai 2017
Buna ziua. Deobicei acest tip de contract prevede o clauza ca in caz de vanzare a imobilului prin alta agentie sau unei terte persoane care nu este prezentata de agentie, comisionul este datorat de vanzator. Verificati ce scrie in contract si scrieti clauzele referitoare la comision ca sa putem sa va oferim informatia solicitata.
Raspundere contractuala
Asumarea de catre beneficiar a calitatii de proprietar fara nici un temei nu il exonereaza pe acesta de plata comisionului cauzate de neexecutarea obligatiilor contractuale.Pt.neexecutarea in totul sau in parte a obligatiei esentiale a beneficiarului privind plata integrala a comisionului intermediarul va fi indreptatit sa ceara instantei competente rezolutia de plin drept a prezentului contract prin pact comisoriu expres de gradul 4.
La rubrica comision este prevazut:
Beneficiarul se obliga la plata unui comision de 2% din pretul de vanzare pentru una din ofertele inscrise in tabel si vizionate de partenerul-cumparator identificat de intermediar.
Beneficiarul va datora comisionul si dupa incetarea
valabilitati contractului daca va incheia contracte de vz-cump. cu unul dintre posibili parteneri identificati de intermediar in perioada de valabilitate a contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu de grad 4 criste.viorel criste.viorel daca termenul de plat a urmatoarei transe din contractul de vanzare cumparare care are un pact comisoriu de grad 4 expira si cumparatorul nu poate plati transa ... (vezi toată discuția)
Plata comision agentie imobiliara mariana1987 mariana1987 am semnat un contract de vizionare a unui apartament cu o agentie imobiliara pe care ulterior l-a cumparat prietenul meu . Este obligat sa plateasca comision ... (vezi toată discuția)
Ce valoare are conventia de prestari servicii de intermadieri imobiliare? stefy2104 stefy2104 Buna ziua, daca semnezi in calitate de cumparator o conventie de prestari servicii de intermedieri imobiliare, ce ti se poate intampla? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)