avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... plata comision agentie imobiliara
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

plata comision agentie imobiliara

am semnat un contract de vizionare a unui apartament cu o agentie imobiliara pe care ulterior l-a cumparat prietenul meu . Este obligat sa plateasca comision daca el nu a semnat nimic cu ei? dar eu pot pati ceva pt ca a aflat de la mine de apartamentul respectiv ? ar avea castig de cauza daca am fi dati in judecata? multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: mariana1987 , utilizator 11:32, 17 Mai 2012
pai..depinde...
nu au o clauza ..de 'abtinere' a dvs?
Au cum sa probeze legatura dintre dumneavoastra si prietenul acela? Ce pot invoca ei?
cred ca da pentru ca stam impreuna dar nu avem nici un fel de acte ca am fi impreuna . dar cred ca se poate cu martori dovedi asta . multumesc inca o data si astept sfatul d-voastra .
am cautat contractul ca sa pot scrie exact din el.
1. partile contractante
2. obiectul contractului
3. comisionul agentiei
......
obligatia de plata a comisionului subzista in sarcina cumparatorului chiar daca actul de vanzare -cumparare a imobilului se incheie cu cumparatorul prezentat de agentie sau cu sotia(sotul) acesteia/acestuia ori cu rudele lor pana la gradul 4 inclusiv.

4. obligatiile cumparatorului
a) sa vizioneze imobilele si sa ngocieze pretul in prezenta unui reprezentant al agentiei;
b)in situatia in care cumpara el sau sotia/sotul acesteia/acestuia ori rudele lor pana la gradul 4 inclusiv un imobil prezentat de agentie sa achite comisionul datorat pt serviciile de intermediere prestate de agentie;
c) timp de 1 an de la expirarea prezentului contract sa nu incheie el sau sotia/sotul acestuia/acesteia ori rudele lor pana la gr.4 inclusiv contract de vanzare cumparare cu nici unul dintre vanzatori si pt nici unul din imobilele prezentate de agentie;

6. dispozitii finale
prezentarea cu buna stiinta de catre clientul cumparator la incheierea sau in timpul derularii prezentului contract a unor fapte neadevarate atrage raspunderea penala.

cam asta este contractul. sau cel putin astea sunt punctele cele mai importante din contract. mentionez ca nu exista nici un fel de clauza de confidentialitate si eu nu apar in contractul de vz cumparare si nici in actele pt accesarea creditului. sunt ingrijorata totusi daca ne da in judecata ne pot obliga la plata doar pe baza unor marturii sau pt faptul ca prietenul meu a aflat de ap de la mine desi in contract (si stiu ca ma repet :) ) nu exista nici o clauza de confidentialitate?
La cat timp ati cumparat apartamentul ? a trecut un an ?
intentia d-vstra era vadita , insa daca tot ati dorit sa va eschivati de comisionul agentiei , puteati recurge la un intermediar pentru vizitare , insa d-vstra locuind acum acolo .... toata povestea e discutabila si nu atarna favorabil pentru d-vstra..si da,, datorati un comision agentiei!

Alte discuții în legătură

Comision agentie imobiliara Marcelica Marcelica Buna ziua! Am si o problema si am nevoie de un sfat. Sunt interesata de cumpararea unui apartament. Am fost la o vizionare impreuna cu o alta prietena prin ... (vezi toată discuția)
Am semnat o conventie care cuprinde obligati pana la grad 4 de rudenie! este valabila? Stelianu Stelianu In urma cu 6 luni socrul meu a vrut sa ne cumpere o casa. Am inceput sa ne interesam la agentii imobiiare si prieteni de un astfel de imobil. Am semnat cu o ... (vezi toată discuția)
Contract 4123 4123 Daca am un contract de exclusivitate cu o agentie iar eu vand imobilul la alt client care nu este adus de agentie trebuie achitat comisionul? (vezi toată discuția)