Mulțumesc mult pentru răspuns, dar în urma acestuia, am alte nelămuriri: nu cunosc suma exacta de pe cont.
1. În acest caz, cum se procedează?
2. Pot retrage doar jumătatea mea?
3. La notar, pentru obținerea suplimentului la certificatul de moștenitor, e necesară prezența fratelui meu?
Bună seara! În urma decesului tatălui meu, am dezbătut moștenirea, eu și fratele meu. Tata, avea in cont la CEC o suma de bani pe care am retras-o. La momentul respectiv, am decis sa nu închidem contul, deoarece urmau să se încaseze niște bani de la APIA.
Pentru a retrage acești bani, ce document trebuie să prezint la CEC? Certificatul de moștenitor sau certificatul de deces (sau ambele)? Pentru a retrage acești bani (care nu sunt specificați in CM), e necesară și prezența fratelui meu, având în vedere că nu e în țară? Pot retrage doar jumătate, adică partea mea?
CM și cel de deces, trebuie prezentate în original?
Buna seara! As dori sa ma lamuriti intr-o chetiune care ma macina de ceva zile: revenind in Romania dupa 20 de ani, ma regasesc cu o serie de nelamuriri in ceea ce priveste cardul de sanatate.Trebuie sa-l obtin,insa nu stiu care sunt pasii de urmat, daca e ceva de platit, in fine, cam tot ce e legat de situatia aceasta.
Va mutumesc anticipat.:)