avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Activitate Elenadoro

Activitate Elenadoro

Completez aici. Din 2015 am un ONG pe autism unde am strâns fonduri sa plătesc terapiile copilului meu cu autism. Între timp m-am licențiat în kinetoterapie și am mers la diverse cursuri care au ca scop îmbunătățirea funcționalității neuromotorii atat la copilul cu autism cât și la cei cu alte afecțiuni (as spune ca sunt metode complementare de kinetoterapie) Recent am închiriat un spațiu pe care îl voi trece ca și punct de lucru al asociației. Acolo vreau sa încep sa fac terapie. 1.Intrebarea mea este daca trebuie sa iau cod caen 8690 care necesita autorizație DSP. Spațiul este nou și curat și totuși mi e frica ca nu mi da autorizație de funcționare și am închiriat pe un an. Ce cod caen as putea avea?
2. Pot presta servicii și pentru alți copii care nu au autism?
3. ONG ul trebuie sa respecte aceleași prevederi legale referitor la serviciile de kinetoterapie la fel ca un pfa sau srl?
Multumesc mult
Servicii kinetoterapie (metode complementare) în cadrul unui ONG pentru autism
Buna ziua si Craciun Fericit! Povesteam despre acea intelegere cu fostul sot care spune ca pleaca din tara si imi lasa casa si o suma de bani. Problema este ca el imi spune ca a vorbit cu avocatul sa faca aceste acte dar pana acum eu nu am primit nici un draft. Sunt aproape 2 luni de cand imi spune ca face asta. Parerea mea este ca trage de timp si ca nu o sa lase nimic. Vreau sa intreb daca vorbesc cu un avocat pentru partaj in scurtul timp pe care il mai am (spune ca pleaca la sfarsitul lui ianuarie) si initiem acest proces, pot sa mai anulez? In cazul in care chiar lasa ceva?
In timpul casatoriei am acceptat asta pentru ca presupuneam ca munceste si mi am asumat eu intreaga obligatie dar odata divortati responsabilitatea trebuia impartita
Da, multumesc. Acum am vazut butonul. Iar cu parola asta facusem dar am pus cealalta adresa de mail.

Buna ziua. Da mai am unul dar am uitat parola. Acesta este facut mai de mult. Daca sunteti administrator puteti sa il stergeti pe acela va rog sau sa imi spuneti cum sa fac sa ramana doar unul. Ma gandeam ca poate prin casatorie ar fi avut o obligatie mai mare fata de copil. Iar el nu respecta ceea ce s a stipulat la notar. Nu stiam atunci ca el poate sa semneze ceva dar de fapt sa nu respecte intelegerea. Nici cand am fost casatoriti nu se ocupa de copil.... acum astept sa vad ce acte face avocatul lui referitor la casa, bani si pensie. Nu imi convine ca ma obliga sa fiu de acord ca el sa nu aibe nici o obligatie fata de copil in schimbul acelor bani. Ma gandesc ca impreuna cu avocatul lui o sa faca un document cumva "ilegal". Altfel nu inteleg cum acel avocat nu i-a spus ca nu e obligat de fapt la vizitarea copilului. Ori vrea sa i-a banii aiurea ori sa faca ce am scris mai sus. Si daca intradevar ar pleca din tara, normal ca nu ar fi putut sa viziteze copilul sau sa se ocupe de el. La fel si cu plecatul, sunt sigura ca minte. Multumesc mult! Imi cer scuze pentru incalcarea regulamentului
Buna ziua domnul avocat, da,
Avocatii la care am fost erau specializati pe familie. O avocata chiar m a intrebat de ce am divortat daca situatia copilului este asa? Ca nu poate fi obligat cu nimic iar singura lui obligatie este pensia alimentara.... nu exista dreptul de a si abandona copilul dar nu cred ca exista nici o lege care sa il oblige sa se ocupe de el altfel decat material. Copilul asta nu are nevoie doar de bani... are nevoie de atentie, iubire, implicare in terapie si aplicare unor masuri prin care sa fie ajutat in slaba sansa de recuperare.
Va multumesc mult pentru raspuns. da, din pacate asta trebuie sa fac pentru ca nu am incotro. el are numai drepturi dar nu si obligatii. nu inteleg oricum de ce legea permite ca unul din parinti sa isi bage coada intre picioare si sa fuga. ... copilul a fost si decizia lui, nu doar a mea si nu l-am facut singura sau sa raman gravida fara voia lui.
Am fost la mediator pentru a incerca cumva sa facem o intelegere pe cale amiabila referitor la programul si responsabilitatea fata de copil. Prima data a fost de acord sa semnam iar la a doua infatisare a refuzat si a spus ca nu are rost pentru ca el oricum pleaca din tara. cat m-a costat asta? 1000 de lei fara nici un rezultat.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faptul ca ati divortat la notar nu este relevant,daca sotul dorea sa divorteze reusea acest lucru si prin instanta.Partajul prin intermediul instantei este din pacate la acest moment mai costisitor decat cel realizat la notar,trebuie sa va calculati exact costurile,sansele etc.Incercati sa obtineti cat mai mult sprijin financiar, se pare ca altceva nu puteti obtine de la fostul sot.

eu am vrut sa divortez...... da am inteles pana la urma ca nu prea am ce face. si sunt la mana lui