Completez aici. Din 2015 am un ONG pe autism unde am strâns fonduri sa plătesc terapiile copilului meu cu autism. Între timp m-am licențiat în kinetoterapie și am mers la diverse cursuri care au ca scop îmbunătățirea funcționalității neuromotorii atat la copilul cu autism cât și la cei cu alte afecțiuni (as spune ca sunt metode complementare de kinetoterapie) Recent am închiriat un spațiu pe care îl voi trece ca și punct de lucru al asociației. Acolo vreau sa încep sa fac terapie. 1.Intrebarea mea este daca trebuie sa iau cod caen 8690 care necesita autorizație DSP. Spațiul este nou și curat și totuși mi e frica ca nu mi da autorizație de funcționare și am închiriat pe un an. Ce cod caen as putea avea?
2. Pot presta servicii și pentru alți copii care nu au autism?
3. ONG ul trebuie sa respecte aceleași prevederi legale referitor la serviciile de kinetoterapie la fel ca un pfa sau srl?
Multumesc mult
verificati daca normele speciale in domeniul serviciilor conexe actului medical permit ca titular de cabinet de kinetoterapie sau fie si un ONG, ca sunt domenii in care se permite, in altele nu.... codul CAEN de care amintiti ar fi oricum doar pentru acea activitate daca o practicati in mod comercial / contra cost. Dpdv la legislatie ONG asociatia poate avea activitati economice directe daca au caracter subsidiar celei non-profit si sunt in stransa legatura cu scopul, dar trebuie sa verificati legislatia speciala privind organizarea si functionarea profesiei de fizioterapeut si legislatia speciala de autorizare sanitara a cabinetelor de kinetoterapie, ca sunt multe modificari si probleme de interpretare si nu exista exceptii pentru ca titularul activitatii ar fi ONG