avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Există posibilitatea anulării unui divorț?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Există posibilitatea anulării unui divorț?

Buna ziua. am si eu o intrebare, usor stupida dar incerc. in 2016 am divortat de sotul meu la notar pentru adulter. Din casatorie avem un baietel care are autism. La notar cand am divortat am cerut referitor la copil sa participe in recuperarea lui si la sedintele de terapie dar si ca atunci cand doresc sa plec in vacanta, tatal se va ocupa de el. In concluzie, doar pensia alimentara a fost respectata si nimic altceva stipulat in contractul acela. Nu a vrut sa stea cu copilul niciodata cand am zis ca vreau sa plec doua zile in concediu. practic nu am putut pleca nicaieri iar fostul sot nu se ocupa deloc de copil. Mai nou, imi spune ca pleaca din tara si mareste pensia alimentara, imi lasa o suma de bani si jumatatea de casa in care stau. jumatate e trecuta pe numele meu iar casa e luata dupa casatorie. Pentru toate acestea trebuie sa semnez ca nu am pretentii de la alte bunuri materiale ( adica sa nu il dau in judecata pentru partaj) si sa semnez ca el nu e obligat sa viziteze copilul. eu ma simt practic inselata pentru ca daca stiam ca nu o sa se ocupe de copil si o sa vrea sa il abandoneze, nu as fi divortat. Nu exista nici o solutie de anulare a divortului iar motivul sa fie interesul copilului? cred ca am facut cea mai mare prostie semnand un divort la notar.... Fostul sot mi-a spus in fata mea si a copilului ca nu vrea sa aibe nici o legatura cu noi. Nu ma deranjeaza ca nu vrea sa aibe legatura cu mine dar cu copilul? Cand am divortat mi a promis verbal ca nu isi abandoneaza copilul si ca o sa-l I -a si la el acasa. acest lucru nu l-a facut niciodata si a venit doar la noi in casa. Ba mai mult, la intrebarea mea legata de ce o sa se intample cu copilul daca eu patesc ceva, mi-a spus ca el nu poate avea grija de copil si ca o sa-l puna undeva ( un azil ceva). Partajul nu l-am facut pana acum pentru ca in timpul casatoriei nu a luat nimic dar a pus sume de bani consistente in banca. eu am avut un extras pe care l-am pierdut.... vreau sa mai intreb in cazul in care doresc sa fac acest partaj pentru ca sunt constienta ca isi lasa copilul balta, pot initia aceasta actiune si fara dovezi privind conturile lui. stiu doar banca unde are banii. Am fost la mai multi avocati care mi-au spus ca nu il pot obliga sa aibe grija de copil.Eu nu inteleg... chiar asa poti face copiii aiurea si dupa ii arunci ca pe jucarii pentru ca sunt stricate? legat cu partajul, la fel. Nu prea vor sa se bage si mi-au spus ca ar fi bine sa accept ceea ce imi propune. Practic eu trebuie sa fac un compromis. pentru 50.000 de euro care vrea sa mi dea, sa dau acceptul ca isi lasa copilul balta ceea ce inseamna ca eu sa ma chinui o viata intreaga cu un copil cu nevoi speciale a carui situatie este destul de grea si fara progrese semnificative. actele de care vorbesc vrea sa le faca la un avocat. Multumesc. sper ca imi intelegeti frustrarile dar si nesiguranta a ceea ce urmeaza sa se intample.
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 27 Decembrie 2017
Buna ziua,
Din pacate cele spuse de domnii avocati sunt reale.
Anularea divortului o puteti face prin recasatorie adica sa mergeti iar in fata ofiterului de stare civila si sa va recasatoriti.
Care e rostu? NICIUNUL!!!!!!!!!! Nu va putea sa fie obligat sa se comporte altfel.
Primiti aca cota de casa (acte notariale nu la avocat), solicitati stabilirea unei pensii de intretinere marorata la noile venituri siiiiii ............ cam asta e viata.
A-l acuza ca nu se intereseaza de minor ... nu exista temei legal.
Puteti sa fiti dumneavoastra obligata sa-i acordati dreptul sa-si vada copilul dar nu el sa vina.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare ca deja ati tras concluzia privitor la "ajutorul" pe care il puteti primi de la avocati. Solutia problemei dvs. ar putea veni de la un mediator cu experenta juridica din localitatea, sau zona dvs. Initiati un astfel de demers. Sedinta de informare privind avantajele medierii este gratuita.
Faptul ca ati divortat la notar nu este relevant,daca sotul dorea sa divorteze reusea acest lucru si prin instanta.Partajul prin intermediul instantei este din pacate la acest moment mai costisitor decat cel realizat la notar,trebuie sa va calculati exact costurile,sansele etc.Incercati sa obtineti cat mai mult sprijin financiar, se pare ca altceva nu puteti obtine de la fostul sot.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faptul ca ati divortat la notar nu este relevant,daca sotul dorea sa divorteze reusea acest lucru si prin instanta.Partajul prin intermediul instantei este din pacate la acest moment mai costisitor decat cel realizat la notar,trebuie sa va calculati exact costurile,sansele etc.Incercati sa obtineti cat mai mult sprijin financiar, se pare ca altceva nu puteti obtine de la fostul sot.

eu am vrut sa divortez...... da am inteles pana la urma ca nu prea am ce face. si sunt la mana lui
Am fost la mediator pentru a incerca cumva sa facem o intelegere pe cale amiabila referitor la programul si responsabilitatea fata de copil. Prima data a fost de acord sa semnam iar la a doua infatisare a refuzat si a spus ca nu are rost pentru ca el oricum pleaca din tara. cat m-a costat asta? 1000 de lei fara nici un rezultat.

Alte discuții în legătură

Program de vizitare pentru tata. cum îl pot determina să se ocupe de copil? ContSters440260 ContSters440260 Buna ziua. Am divortat anul trecut in mai la notar. Motivul a fost adulterul din partea sotului. Avem impreuna un copil cu autism si adhd... la notar am ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma denunte la protectia minorului? Adina860 Adina860 Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care ... (vezi toată discuția)
Divort, credit, incredintare copil printy printy buna seara , sotul meu vrea sa divorteze dupa 18 ani de casatorie , un ultimul an a cunoscut pe cineva si doreste ca eu sa plec din casa cu copilul ( avem ... (vezi toată discuția)