Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care a rezultat un copil de 7 ani, in acest timp nu ma ajutat deloc cu cresterea copilui,eu vrand sa plec din tara pt a avea un loc de munca si pentru a oferi un viitor mai bun copiluilui vrand sa iau si copilul cu mine dar concubina lui nu il lasa sa dea semnatura sa pot lua cu mine copilul pentru nu a-mi face mie pe plac, intrebarea mea este: Daca eu plec fara copil lasand copilul in grija mamei mele pot fii reclamata de el ca fiind abandon de copil sau abandon de familie sau poate anunta Protectia Minorului? Va rog frumos pentru un sfat. Copilul nu la vazut de foarte multe luni desi stam in acelasi cartier, iar tatal nici macar nu il intereseaza de copil.Nu asi vrea sa imi pierd copilul pe care il iubesc enorm de mult iar plecarea mea nu va fi definitiva doar pentru cateva luni iarasi acasa si tot asa. Multumesc.
mirebire
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Abandon de familie e atunci cand il lasati fara mijloace de intretinere. Deci nu poate sa va acuze de asta, dar poate veni si lua copilul la el (daca il lasa concubina).
Ar trebui sa cereti in instanta pensie de intretinere (chiar daca nu sunteti divortati).
Pentru a lua copilul cu dvs puteti cere suplinirea acordului parental in instanta.
Cel mai bine ar fi sa divortati si sa lamuriti toate problemele legale care tin de copil (domiciliu, autoritate parinteasca, pensie de intretinere).
Daca sunteti despartiti in fapt si el si-a refacut viata, ma bine lamuriti situatia.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reclamaţie la Protecţia Minorului poate face oricare părinte, pe motive existente şi inexistente, dar nu văd ce ar putea spune, fiindcă, fiind căsătoriţi, aveţi drepturi şi obligaţii egale. dar, aşa cum vi s-a răspuns, poate veni acasă la părinţii dvs. şi lua copilul, fără ca cineva să intervină, este dreptul lui.
Dacă vrea să stoarcă şi ceva bani de pe urma dvs., introduce el divorţul, demonstrează că nu vă ocupaţi personal de copil, cere domiciliul copilului la dânsul şi pensie alimentară pentru copil, în funcţie de venitul dvs. legal. Dacă plecaţi în străinătate prin firmă de recrutare şi lucraţi legal, vă poate lua 25% din venit.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.Chestia e ca el nu vrea sa aibe nimic de a face cu copilul pentru ca ei o duc destul de rau si nu il lasa concubina sa tina vreo legatura cu copilul,ea nu ar fi deacord sa stea copilul la ei nici macar o ora.De divort am mai vorbit la notar era cel mai bine nu dura atat dar iarasi concubina nu il lasa ca nu cumva sa ma vada.Am hotarat sa bag eu divortul la judecatorie.Intrebarea mea ar fi urmatoarea: casa unde locuieste el cu concubina a fost facuta pe cand eram eu cu el pe banii prenatalului si alocatia copilului, copilul meu ce drept ar avea la casa fiind casa fara acte fara bonuri sau altele, doar martori.Vreau sa specific ca amindoi ne-am refacut viata.Multumesc frumos.
Si va rog frumos in legatura cu suplinirea acordului parental in instanta ce asi putea face? Trebuie sa merg la judecatorie si sa fac o cerere cat ar putea sa durezeze?
Mai asi avea o intrebare, sora mea e cam in aceeasi situatie doar ca ea are 3 copii respectiv 17 ani 11 ani si 14 ani si e tot casatorita doar ca ei stau impreuna,sotul la fel nu vrea sa dea semnatura pentru scoate copii din tara, el o ameninta ca daca ea pleaca in strainatate si lasa copiii cu el cheama protectia copilului pentru i-ai baga la casa de copii ar putea face acest lucru? multumesc inca o data. Noi nu prea stim legile ne-ati ajuta foarte mult daca ne-at putea ajuta cu sfaturi si raspunsuri. Multumesc.
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă acea casă e făcută fără autorizaţie de construcţie şi fără acte, nu veţi primi nimic, eventual veţi plăti amenzi împreună u soţul pentruconstrucţia neautorizată.
Ca să obţineţi suplinirea semnăturii prin instanţă, durează foarte mult, depinde de judecătoria de care aparţineţi-poate dura de la 3-4 luni la 2 ani, dar asta nu înseamnă că vi se şi acordă acea suplinire. Trebuie să aveţi dovezi că domnul refuză semnarea acordului şi trebuie să demonstraţi că plecarea copilului este în interesul său major.
Asta inseamnă ca acolo unde mergeţi să aveţi o locuinţă corespunzătoare, cu dovada închirierii sau a proprietăţii, să aveţi mijloace materiale de întreţinere, copilul să aibă posibilităţi de educaţie: grădiniţă,şcoală, etc.
Divort
OvidiuDaren
Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate.
Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)