avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa ma denunte la Protectia Minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa ma denunte la Protectia Minorului?

Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care a rezultat un copil de 7 ani, in acest timp nu ma ajutat deloc cu cresterea copilui,eu vrand sa plec din tara pt a avea un loc de munca si pentru a oferi un viitor mai bun copiluilui vrand sa iau si copilul cu mine dar concubina lui nu il lasa sa dea semnatura sa pot lua cu mine copilul pentru nu a-mi face mie pe plac, intrebarea mea este: Daca eu plec fara copil lasand copilul in grija mamei mele pot fii reclamata de el ca fiind abandon de copil sau abandon de familie sau poate anunta Protectia Minorului? Va rog frumos pentru un sfat. Copilul nu la vazut de foarte multe luni desi stam in acelasi cartier, iar tatal nici macar nu il intereseaza de copil.Nu asi vrea sa imi pierd copilul pe care il iubesc enorm de mult iar plecarea mea nu va fi definitiva doar pentru cateva luni iarasi acasa si tot asa. Multumesc.
Mergeti la DGASPC (la Protectia Copilului unde vrea tatal sa faca reclamatie) si va vor spune ei ce trebuie sa faceti.
Legal e sa anuntati plecarea la dgaspc , vb de dvs daca dvs nu aveti un sot sau copilul nu are tata. Persoana pe care o desemnati sa ingrijeasca de copil, va fi confirmata de instanta de tutela, nimic complicat.
Sora dvs poate pleca fara sa anunte pt ca tatal e obligat sa aiba grija de copii in lipsa ei, cum nu e de acord, copiii vor sta la mama dvs. Poate ca el sa reclame orice, copiii nu vor ajunge in grija statului nicicum cat exista familia extinsa, bunica fiind capabila sa ingrijeasca de ei.
Oricum, dgaspc-ul e in masura sa va indrume.

Dar Adina860 are soţ pe hârtie şi copilul are tată, soţul ei oficial.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze, nu am fost atenta, ambele mamici vor apela la DGASPC pt a anunta cine va ramane cu copiii.
Multumesc frumos pentru sfaturi mi-au fost de mare folos. Multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor) Anddar Anddar Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos: Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici ... (vezi toată discuția)
Divort OvidiuDaren OvidiuDaren Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate. Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)
Scos copil minor din tara fara semnatura tatalui. d_pitica d_pitica Buna seara. Am o cunostinta marita cu un sot agresiv. A depus o data plângere impotriva lui dar a retras -o insa are certificat medico-legal A fost plecata de ... (vezi toată discuția)