avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa ma denunte la Protectia Minorului?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa ma denunte la Protectia Minorului?

Buna seara,asi avea si eu o rugaminte sa imi spuneti ce sa fac in cazul in care, eu sunt inca casatorita desi nu mai suntem inpreuna de 5 ani de zile, in care a rezultat un copil de 7 ani, in acest timp nu ma ajutat deloc cu cresterea copilui,eu vrand sa plec din tara pt a avea un loc de munca si pentru a oferi un viitor mai bun copiluilui vrand sa iau si copilul cu mine dar concubina lui nu il lasa sa dea semnatura sa pot lua cu mine copilul pentru nu a-mi face mie pe plac, intrebarea mea este: Daca eu plec fara copil lasand copilul in grija mamei mele pot fii reclamata de el ca fiind abandon de copil sau abandon de familie sau poate anunta Protectia Minorului? Va rog frumos pentru un sfat. Copilul nu la vazut de foarte multe luni desi stam in acelasi cartier, iar tatal nici macar nu il intereseaza de copil.Nu asi vrea sa imi pierd copilul pe care il iubesc enorm de mult iar plecarea mea nu va fi definitiva doar pentru cateva luni iarasi acasa si tot asa. Multumesc.
Vă multumesc pentru raspunsuri. Va rog lămuriti-ma cu cazul surorii mele. Inca astept un raspuns. Multumesc.
in cazul surorii dvs nu prea intelegem intrebarea: intrebati in cazul in care sora dvs pleaca in strainatate si lasa copiii cu tatal, daca tatal poate abandona copiii? tind sa cred ca nu, daca sora dvs este dispusa sa ii ia cu ea
Sora mea este casatorita legal si stau impreuna in aceeasi locuinta, ea vrea sa plece in străinatate pentru un loc de munca la un var primar care are locuinta lui dar sa ia si copii cu ea sotul ei nu vrea sa i dea semnatura pentru a pleca cu ei. Atunci ea a hotărat sa plece fara ei dar el o amenita ca daca pleaca si lasa copii acasa el o denunţa la protectia copilului si i da la o casa de copii e posibil asa ceva??? Copii au varsta de 17,14 si 11 ani.
Adica el nu vrea sa o lase sa aibe grija de ei, luandu-i cu ea, dar nici el sa aiba grija si sa-i dea in grija statului ? Nu , nu e posibil.
Nu puteti avea dvs grija de ei macar un an pana cel mare va deveni major ?
Nici eu nu pot avea grija de ei pentru ca si eu am o problema asemanatoare si eu vreau sa plec in strainatate dar e mama noastra acasa,matusa etc.avand si ele locuinta lor. Deci concluzia e ca poate pleca linistita din tara si nu va putea tatal sa i dea la casa de copii? Pentru ca ea,noi nu i parasim copii doar vrem sa oferim un trai mai bun copiilor venind inapoi in tara cu salarul castigat nu i lasam singuri avem familie care sa aibe grija de ei. Dar sotul ei o ameninta in felul asta pentru a nu putea sa plece ea din tara dar nici el nu vrea sa munceasca legal, el munceste la negru doar de sezon si cu 3 copii cam greu...Ce am putea face daca eu plec din tara si las copil meu in grija mamei mele iar sora mea in grija matusii...sa mergem la un notar si sa facem un act legalizat precum ca i lasam in grija lor? Sau putem pleca linistite stiind ca nimeni nu s-ar putea lega de copii chiar si cu amenintari de genul Casa de copii si Protectia minorului?Va rog frumos un raspuns direct.Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 August 2014
Adina860, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort cu copii (sotul nu doreste semnarea actelor) Anddar Anddar Buna ziua! As dori si eu un sfat in legatura cu cele descrise mai jos: Sora mea e in proces de divort (din aprilie 2013) cu sotul ei care nu a dorit sub nici ... (vezi toată discuția)
Divort OvidiuDaren OvidiuDaren Sora mea s-a despartit de fostul cumnat. Au un copilimpreuna. Copilul a ramas la ea. Fostul cumnat pleaca in strainatate. Sora mea imi zice ca daca vrea la ... (vezi toată discuția)
Scos copil minor din tara fara semnatura tatalui. d_pitica d_pitica Buna seara. Am o cunostinta marita cu un sot agresiv. A depus o data plângere impotriva lui dar a retras -o insa are certificat medico-legal A fost plecata de ... (vezi toată discuția)