avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scos copil minor din tara fara semnatura tatalui.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scos copil minor din tara fara semnatura tatalui.

Buna seara. Am o cunostinta marita cu un sot agresiv. A depus o data plângere impotriva lui dar a retras -o insa are certificat medico-legal A fost plecata de acasa in Italia , la munca si s -a hotarat sa il lase dar vrea sa ia si copilul de 5ani cu ea In Italia. Cat a fost plecata , copilul a stat cu tatal dar acesta nu a avut grija de copil ,astfel ca a fost sesizata protectia copilului si a fost chemata in tara. Poate sa il scoata din tara fata semnatura lui ? Ii e frica sa ii zica ce intentii are. Este casatorita cu el.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 15 Decembrie 2016
Nu poate scoate copilul din tara fara acordul tatalui.
De ce nu divorteaza ?
Si daca divorteaza ce rezolva ?!? Eu am divortat si nu pot iesi fara semnatura lui .. isi bate joc de mine si nu vine la notar !
Ea a venit pt o luna in tara si ar pleca fara sa se mai intoarca. De aceea ar lua si copilul. Sa ii spuna ca divorteaza.... i-a pus capul la joagar si pt mai putin si a biciuit-o pr ca nu mergea calul cum trebe... copilul e traumatizat...pe ea a facut-o in asa fel incat sa fie izolată de familie, iar banii stransi afara i-a trimis lui
Poate cere in instanta si pe calea ordonantei presedintiale suplinirea acordului pt a pleca cu copilul din tara, de divortat, divorteaza cand si daca va dori. Are nevoie de avocat.
se poate folosi de ce s-a intamplat, ca ea munceste in strainatate si ca omul nu a fost in stare sa aiba grija de copil.

Cat a fost plecata , copilul a stat cu tatal dar acesta nu a avut grija de copil ,astfel ca a fost sesizata protectia copilului si a fost chemata in tara.
Ultima modificare: Joi, 15 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort atunci cand exista copil catalin251 catalin251 am si eu o intrebare daca se poate sa ma lamuriti putin. am o verisoara care vrea sa se desparta de sotul ei dupa 4 ani de casatorie pentru ca nu mai ... (vezi toată discuția)
Divortul de un arab BiancaC BiancaC sora mea este casataorita cu un arab si doreste sa divorteze deoarece se poarta foarte urat si o inseala frecvent.problema este ca au o fetita de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)