avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort atunci cand exista copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort atunci cand exista copil

am si eu o intrebare daca se poate sa ma lamuriti putin.
am o verisoara care vrea sa se desparta de sotul ei dupa 4 ani de casatorie pentru ca nu mai merge..nu se mai poate..nu mai simte nimic pentru el.El e mai agresiv,o mai bate,bea,etc.Problema e ca au un copil de 3 ani.Eu vreau sa o aduc in italia...cum procedeaza cu copilul?..poate sa il scoata din tara fara semnatura lui inainte sa divorteze?...sau daca divorteaza si copilul ii revine ei poate sa scoata baiatul din tara tot asa fara semnatura?... multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: catalin251 , utilizator 22:18, 17 Februarie 2011
Va trebui sa solicite divortul si custodia copilului.
Inainte de pronuntarea divortului si incredintarea minorului, nici un parinte nu va putea iesi din tara cu minorul fara acceptul celuilalt.
Dupa divort, daca i se va acorda custodia mamei, va putea parasi oricand tara impreuna cu copilul fara acceptul tatalui
va multumesc frumos..sanatate si numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scos copil minor din tara fara semnatura tatalui. d_pitica d_pitica Buna seara. Am o cunostinta marita cu un sot agresiv. A depus o data plângere impotriva lui dar a retras -o insa are certificat medico-legal A fost plecata de ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului din tara - divortat LucianIonut LucianIonut Prietena mea care sunt momentan cu ea sa despartit nu de mult.Ea a plecat in italia sa lucreze si sa trimita bani acasa ca el nu lucra,se lasa mereu d emunca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua trandafirialbastru trandafirialbastru ma numesc Florentina.as dori daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare.Imi pot lua copilul din tara fara procura tatalui???Mentionez ca inca nu ... (vezi toată discuția)