Am avocat. Nu mi-a explicat prea multe chestiuni. Nu stiu sa aiba decizie penala. Salariul in tara in care locuieste nu este minim pe luna este minim pe ora. Degeaba fac adresa la firma angajoatoare pt ca directorul este ''prietenul" actualei iubite. Contractul pare fi facut la laptop si cu multe greseli de redactare ceea ce nu cred ca un angajator face. Cu salariul declarat nu ar putea nici sa isi plăteasca chiria in tara respectiva. De negociere nici nu se pune problema pt ca el nu doreste sa ii dea nimic copilului. Sa inteleg ca singura solutie este ca instanta s afaca toate demersurile necesare catre fiscul de acolo. Nu ma interesează cat timp dureaza. Interesul copilului este mai presus de orice pt mn.
Spuneți-mi si mie va rog cat de legala este situatia. Divort... Toate bune si frumoase pana se ajunge la stabilirea pensiei de întreținere minor. Mama aduce fluturas de salariu tatal lucrand in strainatate. Tatal apare cu o demisie de la firma respectiva si cu un nou contract care pare a fi fals cu multe greseli de engleza din care rezulta un minim legal din care nici chiria nu o poti plati in alta tara. Mai vine si cu un argument precum i-au fost furati din cont 5000 euro de catre cumnatul lui si acesta a mentionat ca ia luat pt copil(fapt ce este fals, cum poti fura bani din contul cuiva) acum tatal doreste sa i se scada acesti bani din pensia de întreținere a minorului. Instanta a luat de bun acest 'contract' dar normal mi se pare sa faca adresa la fisc in statul respectiv pt a afla toate veniturile pe care le realizeaza tatal. Este legal tot ce se intampla?
iar pensia pt copil cum se calculeaza avand in vedere ca este rezident in alta tara.acum minte ca nu mai are loc de munca.se calculeza la venitul minin de acolo sau din tara?
inca o intrebare am daca puteti sa imi raspundeti va rog.pozele de pe facebook pot fi probe la divort?el nu cred ca isi doreste custodia copilului.alte probe nu am el fiind plecat sunt martori insa ma gandesc ca nu vine nimeni din afara sa puna marturie sa bata atata drum
buna ziua.cine ma poate ajuta si pe mine cu un sfat.as dori sa intentez divort dat fiind faptul ca sotul e plecat de 8 luni din tara si de 4 luni are o amanta cu care se si afiseaza pe facebook si peste tot.in ultimele 4 luni am primit o suma infima de la el.el fiind rezident in alta tara si castigand destul de bine.ce sanse am sa castig eu copilul avand in vedere ca nu am loc de munca.locuiesc singura cu copilul in casa parintilor mei.numai eu m.am ocupat de copil.am avut 2 internari in spital in acest timp in care lui nu ia pasat.nu ia legatura cu copilul.sunt ajutata de parintii mei financiar avand destule dovezi prin care ei mi.au trimis bani insa nu stiu daca se iau in calcul.pensia se stabileste la venitul pe care il realizeaza el acolo?am adresa lui de acolo si locul de munca.i.am cerut procura pt a merge cu minorul in vacanta la bunicii materni si mu binevoieste sa imi dea
buna seara.in urma divortului fostului meu sot ia fost stabilita plata unei pensii pt intretinere minor in cuantum de 1/6 din minimul pe economie.el de ceva vreme este in strainatate.cum l.as putea face sa plateasca 1/6 din venitul care realizeaza acum?nu stiu unde lucreaza si nici orasul dar stiu ca lucreaza cu forme legale.