avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apartament achizitionat inainte de casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apartament achizitionat inainte de casatorie

Buna seara. As dori sa stiu cum sa procedez pentru a garanta dreptul exclusiv al fiicei mele asupra unui apartament cumparat de la parinti inainte de casatorie. Am fost casatorita de doua ori din prima casatorie avand fiica iar din a doua un sot problematic care acumuleaza datorii ca mod de viata. Totusi locuim in alta parte. Este necesar sa fac partaj sau faptul ca apartamentul e achizitionat inainte de casatorie il esclude automat din acel drept ? Multumesc pentru raspunsuri.
fiind cumparat inaintea casatoriei.sotul nu are nici un drept
Buna seara,
Daca este vorba de divort, este bun exclusiv.
Daca este vorba ca, Doamne fereste, dumneavoastra sa treceti la cele vesnice inaintea lui, atunci el are dreptul la 1/4.
Daca este vorba de executari silite atunci acel bun nu intra in discutie decat daca executarea va priveste si pe dumneavoastra.
Cel mai bun lucru, vindeti imobilul fiicei.
Bună ziua fii d vb de un bun propriu al dvs, ii puteți face act de v-c fetei dvs. Cu posibilitatea de a va rezerva dreptul de uzufruct pt dvs, dacă doriți.
Multumesc foarte mult.
Creantele dobandite in timpul mariajului sunt comune, in genere, daca sunt contractate in vederea sustinerii relatiei maritale.

Imprumuturile sunt proprii, in ipoteza in care acestea sunt destinate exclusiv folosintei unuia dintre soti (spre exemple, pentru a -si desfasura activitatea profesionala).

In vederea recuperarii creantelor, creditorii pot proceda la urmarirea bunurilor comune, cerand imparteala acestora.

Ulterior, pot fi urmarite bunurile proprii.

Bunul precizat de dumneavoastra are situatia juridica a unui bun propriu, dobandit inainte de incheierea casatoriei.

Acesta poate fi instrainat, fara acordul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata anamariadanila anamariadanila Buna ziua!Va rog, sa ma ajutati !Sunt casatorita de 11 ani .Sotul meu avea inainte de casatorie un apartament si bani la banca,eu am adus mobila.Parintii mei ... (vezi toată discuția)
Bunuri/datorii comune Dora2018 Dora2018 Buna ziua. Am un apartament cumparat prin \"Prima Casa\" inainte de casatorie. Sotul e in Biroul de Credit cu datorii neachitate la banci, de dinainte sa ne ... (vezi toată discuția)
Bun propriu sau comun Pasadena Pasadena Buna ziua! Sotia mea a cumparat apartamentul inainte de casatorie. Dupa 4 luni ne am casatorit. Se poate considera bun comun sau apartine sotiei? Va multumesc ... (vezi toată discuția)