multumesc pentru raspunsul prompt! intrebarea mea era daca angajatorul este obligat sa ma primeasca inainte de terminarea CCC, eu facand cerere si motivand ca o fac pentru a beneficia de stimulent. angajatorul nu mi a aprobat cererea, dupa cum am spus.
am cerut de la itm un revisal sa vedem exact situatia mea si am facut si o sesizare ca nu m au primit mai devreme cu 30 de zile . intre timp mi au propus sa incheiem contractul cu acordul partilor, lucru pe care nu l am facut. eu raman suspendata la firma cu probleme, iar ca sa beneficiez de stimulent m am angajat intr o alta firma.
adica in preaviz. eu mai citisem ca nu au voie sa ne dea afara 6 luni . firma mea nu are niciun intereses sa ma tina nici macar 20 de zile pentru ca vor sa suspende firma si sa nu mai faca activitate , eu as fi ca un cui in talpa, de aceea au incercat sa mi bage cererea de incetare cu acordul partilor chiar si mai devrme de termenul final CCC. nu am acceptat nimic, trebuie sa vedem intr o luna cum vor sa clarificam . eu vroiam sa stiu doar daca sunt obligati sa ma primeasca chiar si mai devreme, daca legea prevede.
buna ziua,
prezint si eu situatia mea . Eu am facut o cerere care angajator de a ma intoarce din CCC inainte de termenul limita , pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie, respectiv cu 60 zile inainte de a implini copilul 2 ani. cerere care a ramas in pom, dupa multe telefoane am reusit sa primesc un raspuns. nu vor sa mi aprobe sa ma intorc pentru ca vor sa suspende firma si mi au trimis inclusiv cereea de incetare cu acordul partilor. eu nu doresc sa plec de la locul de munca si cu atat mai mult inainte de a mi se termina suspendarea CCC , adica pana in iunie . Contabila mi a dat un mail urat in care mi a spus ca firma nu are nicio obligatie sa ma primeasca inainte de termenul suspendarii si ca vom discuta exact dupa ce mi se termina suspendarea. intre timp eu am reusit sa ma angajez in alta parte si sa raman inca o luna suspendata la firma cu probleme. intrebarea mea este, chiar nu am unde sa le fac sesizare ca nu m au primit atunci cand am vrut sa ma intorc si ca ma forteaza sa desfac CIM?
multumesc!
am facut cerere la locul de munca sa ma reintorc in campul muncii din CIC mai devreme cu 30 de zile inainte de a expira suspendarea pentru a beneficia de stimulent de insertie.
angajatorul nu mai doreste sa ma primeasca , motivand ca sunt conflicte intre asociati si au predat actele pentru suspendarea firmei , renuntand in acesti 2 ani de cand stau acasa , si la restul angajatilor .
eu am nevoie de decizia de reincepere a activitatii pentru dosarul de Insertie.
cum sa rezolv asta ? daca ei deja mi au trimis sa fac cererea pentru incetare CIM cu acordul partilor.
ce sfaturi imi puteti da, multumesc!