buna ziua,
am urmatorul caz: dupa moartea parintilor o parte dintr-o proprietate revenea unuia din frati ,care insa a fost cumparata de celalat frate pe baza unei chitante de mana in care se specifica , ca primul frate renunta la mostenire contra sumei de x lei , care o sa o primeasca jumatate la data incheierii acelui proces verbal si jumatate prin transfer prin posta romana. fratele ce a cumparat are atat chitanta de mana cat si dovada transferului de la posta. pe actul de mostenire insa , apar inca amandoi ca mostenitori. acum ,fratele ce a fost rascumparat are in continuare pretentii la partea ce i se cuvine. as dori sa stiu daca cel ce a cumparat poate deveni singur proprietar pe baza celor doua chitante.
buna seara tuturor ,
am situatia urmatoare , vreau sa am sediul social intr-un ap ,ca toti incepatorii de altfel , propritarii ap. sunt 2 frati care l-au mostenit de curand. au acte de mostenitor in care scrie clar ca fiecare are dreptul la jumatate. problema e ca unul din frati e in germania , si a dat procura celui de al doilea cum ca poate inchiria ,incheia contracte la cablu , lumina...etc. tot ce tine de ap si in numele lui. acum , intrebarea mea este ...contractul de comodat il poate semna doar unul din ei ? tb cumva specificat in acest contract situatia lor ? eu pana la urma nu vreau decat o camera din tot apartamentul
am inteles ca acum ,cazierul juridic se obtine de catre onrc , si nu mai tebuie acea declaratie.
intrebarea mea este , daca am o amenda neplatita ,de acum 3 ani , poate mai mult, pt viza de flotant ....ma impiedica sa fiu asociat la un SRL?
Corect ,
uitasem de partea asta.
Multumesc!
Si eu am o problema de genul , numai ca este un pica mai spimla.
Cu tot ce pot sa va ajut sigur este ca , in leg cu codurile CAEN , le puteti gasi pe internet si in engleza si romana. Cautati in acest link
[ link extern ] .
Dar sunt sigura ca cineva , cu mult mai multe cunostinte in cauza decat mine , din acest forum va va putea ajuta mai mult.
O zi buna!
Buna ziua, sunt tot eu ,stresul :)
am gasit o solutie mai buna , cred.
Sediul social al societatii va fi facut in orasul meu de resedinta ,in ap al carui proprietar este tatal meu. Activitatea se va desfasura in Bucuresti iar pe ap de aici vom avea doar domiciliul. Proprietarul nu este o problema dar , cum ati spus, mai rau ne complicam.
Dumneavoastra ce credeti?
Da, este mai complicat asa ca o sa o iau de la inceput :
Eu cu logodnicul meu,care este din Anglia, stam cu chirie intr-un apartament. eu nu am viza de flotant pentru Bucuresti. El nu are nici rezidenta nici permis de sedere. nu a depasit niciodata 90 de zile consecutive in tara dar o sa fie cazul.
Noi vrem sa ne deschidem firma. Tot ce avem este acest apartament inchiriat si atat.
mie imi trebuie o solutie care sa ne permita sa si locuim in bucuresti si sa avem si firma tot aici , dar, dupa cum v-am spus nu avem decat un apartament cu chirie . Se pot face ambele in acelasi apartament?
Multumesc pentru ajutor , cu riscul de a va stresa la culme am sa va mai intreb ceva .
Noi , eu si logodnicul ,cetatean englez, vrem sa avem sediul firmei in acelasi apartament in care locuim. Dar avem nevoie si de viza de flotant,pentru mine si permis de sedere pentru el.
Putem sa foslosim aceeasi locatie pentru domiciliile din actele personale?
Va multumesc !
Am vazut un exemplu de contract de comodat , in care scrie ,comodatorul - sc...... etc ...cu sediul social ....etc . Eu as vrea sa fac sediul social prin acest contract de comodat , se poate face ? sau firma trebuie inffintata , cu sediu social cu to inainte de incheierea acestui act?
Va trebui proprietarul sa plateasca taxe daca este comodatnt cum plateste pentru venituri din chirii daca inchiriaza spatiul?
Multumesc!
Domeniul principal de activitate al firmei va fi amenajare spatii exterioare si interioare , deci activitatea propriuzisa se fa desfasura numai la sediul clientilor , si avand in vedere ca vrem sa si locuim in continuare in acelasi apartament ,nu se vor perinda clienti ,frnizori si alte chestii de genul .
Cu vecinii avem o relatie extraordinara , chiar daca am facut si niste modificari = folosirea de bormasina , ciocane si alte chestii zgomotoase , chiar si cei cu copii mici de deasupra noastra nu s-au plans , deci nu cred ca ar fi o problema.
Exista insa altfel de taxe pe care proprietarul ar trebui sa le plateasca daca inchiriaza la societate in loc de persoana fizica ?
Atunci cand va inregistra contractul la circa financiara ? Ma gandesc ca fara aceasta optiune nu se poate , nu?
Cred ca se vede cat de mult urasc birocratia ...............