In urma cu o saptamana am fost instiintat in scris ca incepand cu aceasta data ma aflu in preaviz deoarece firma nu mai dispune de locuri de munca vacante.
In decizie scrie urmatoarele:
In fapt : motivele concedierii sunt determinate de reducerea si restructurarea activitatii societatii.
In drept : prevederile art. 65 aliniatul 1 din codul muncii legea nr 53/2003 privind concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea locului de munca.
Tin sa precizez ca in momentul angajarii pe o perioada nedeterminata, mi s a cerut semnarea unui act aditional care solicitata sa platesc catre societate toate costurile cursurilor de formare in cazul parasirii locului de munca mai devreme de 24luni din momentul semnarii contractului.
In cele de fata am fost concediat dupa o perioada de 13 luni de contract fara a mi se aduce la cunostiinta motivul in afara de cel mentionat mai sus.
Doresc sa precizez ca nu toti din aceasta firma am fost concediati, iar institutia pentru care eu am lucrat are nevoie in continuare de forta de munca.
Este corecta decizia de incetare a contractului, ce pot face in acest caz ?
Buna ziua, ma aflu intr-o situatie in care mi se cere sa infiintez o firma pentru a putea continua activitatea. Problema mea este ca nu stiu pentru ce firma este mai rentabil sa optez ( pfa sau srl )..
Mi s a propus un contract de colaborare pe teritoriul Germaniei dar pentru a putea lucra am nevoie de o firma pentru a putea lucra in mod legal si a putea incasa plata din partea acestei firme.
Care sunt taxele si costurile pentru o firma SRL sau PFA cu un singur angajat ?
In cazul firmei SRL cu un singur angajat in afara de un contabil mai este necesara angajarea unui persoane fizica autorizata ssm sau resurse umane ?
Iar pentru a lucra pe teritoriul Germaniei este obligatoriu formularul A1 ?
Tin sa precizez ca venitul anul nu ar depasi pragul de 65.000 E.