In urma cu o saptamana am fost instiintat in scris ca incepand cu aceasta data ma aflu in preaviz deoarece firma nu mai dispune de locuri de munca vacante.
In decizie scrie urmatoarele:
In fapt : motivele concedierii sunt determinate de reducerea si restructurarea activitatii societatii.
In drept : prevederile art. 65 aliniatul 1 din codul muncii legea nr 53/2003 privind concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului, respectiv desfiintarea locului de munca.
Tin sa precizez ca in momentul angajarii pe o perioada nedeterminata, mi s a cerut semnarea unui act aditional care solicitata sa platesc catre societate toate costurile cursurilor de formare in cazul parasirii locului de munca mai devreme de 24luni din momentul semnarii contractului.
In cele de fata am fost concediat dupa o perioada de 13 luni de contract fara a mi se aduce la cunostiinta motivul in afara de cel mentionat mai sus.
Doresc sa precizez ca nu toti din aceasta firma am fost concediati, iar institutia pentru care eu am lucrat are nevoie in continuare de forta de munca.
Este corecta decizia de incetare a contractului, ce pot face in acest caz ?
Legalitatea sau nelegalitatea deciziei de concediere o constata numai instanta de judecata.
Prin urmare, in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei de concediere puteti depune contestatie la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul . Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Nu avem de unde sa stim noi , daca este corect sa contestati sau nu decizia de incetarea c.i.m. .. dvs sunteti cel care poate aprecia oportunitatea unei astfel de solutii.
... motivele concedierii sunt determinate de reducerea si restructurarea activitatii societatii. ..
Intr-adevar, astfel se situatii, in practica uzitata, sunt motive care determina concedierea de catre angajator a unuia sau mai multi salariati